Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A Revolut adózás folyamata?

A Revolut adózás folyamata?

Figyelt kérdés
Üdv! A revoluton vannak ugye ilyen kripto kvízek, amire ha jól válaszolsz kapsz kripto valutákat,és én ezt eladtam a revolut számlámra pénzért és az lenne a kérdésem,hogy ezután kell adóznom vagy ez hogy van? Eddig csak egyszer 504 ft értékben adtam el kripto valutát és most ezért is adóznom kell? Nem értek hozzá sajnos,valaki elmagyarázná,hogy mennyi ft értékben kell adózni utána? Előre is köszönöm a válaszokat.

2023. jún. 13. 16:35
 1/3 anonim ***** válasza:
30%

"Eddig csak egyszer 504 ft értékben adtam el kripto valutát és most ezért is adóznom kell?"

Remélem komolyan kérdezed, mert viccnek elég durva... 😂😂😂

2023. jún. 13. 16:42
 2/3 anonim ***** válasza:
67%

A kriptokat nyereményként szerezted. A piaci érték 1,18-szorosának 15%-a az adókötelezettséged, ami 89 forint, ha a szerzéskori piaci érték 504 forint.

A kifizetőnek kell levonnia és megfizetni, de ugye a Revolut ilyesmivel nem foglalkozik, tehát te fogod a 2023-as adóévre vonatkozóan (ha ebben az évben szerezted a jövedelmet) bevallani és megfizetni 2024 május nemtomhanyadikáig, ami az szja bevallás határideje lesz.

2023. jún. 13. 17:04
 3/3 anonim ***** válasza:
77%
de ha nem irod be, se történik semmi
2023. jún. 13. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!