Mit jelent hogy a vállalkozók adócsalással gazdagodnak meg?
Figyelt kérdés
2023. jún. 13. 09:27
1/6 anonim válasza:
Azt, hogy az általuk termelt profit nem alkalmas semmire, emiatt szürkéznek és feketéznek.
2/6 anonim válasza:
Egy elég egyszerű állítás. Egy vállalkozásnak millió meg egy jogcímen van adóbevallási/fizetési kötelezettsége. Akkor követ el adócsalást, ha ezeknek a kötelezettségeinek nem tesz eleget. A teljesség igénye nélkül ha valamiről nem állít ki számlát, jogosulatlanul igényel vissza ÁFA-t, fiktív költségekkel csökkenti az eredményét... stb.
3/6 anonim válasza:
A legtöbb kis-és középvállalkozás 3-5 év után becsődöl. Az ezredik ugyanolyan jóska bt nem fog működni, ha csak az adózás utáni tiszta nyereségre alapoz, mert ahhoz nem elég ennyit nyújtani. Viszont adókkal trükközve tovább kihúzza
4/6 anonim válasza:
A hivatalos keresetet kb alapból kell fizetni, ha feketén szerzel pénzt meg ha leadóznád magadnak okoznál ügyet a pénz eredete miatt.
5/6 anonim válasza:
Mindenki feketemunkázik, fix szedtél gyümölcsöt kiskorodba azt anyád adott érte 100ft ot meg ilyenek. Én 8 évesen még kulcstartókat is árultam gyöngyből, igazi gangster voltam xD
6/6 anonim válasza:
Az esetek nagy részében amikor valki ezt mondja akkor valojában azt gondolja hogy: Irigy vagyok rá de mégsemondhatom hogy szerencsésebb vagy jobb nálam.
Akik gazdagok lesznek nem az adó csalásból lesznek mert egy müködő nagy cég felépitéséhez édes kevés egy kis adó csalás. A kis válalkozoknál (akik az esetek 99%-ban messze vannak a gazdagtól) szinte kötelező, szürkén csinálni mert máskép esélyed sincs versenyezni mivel kb mindenki szürkén csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!