Adóvisszatérítést miért nem jött még?
Másnak se jött még meg?
Hol lehet érdeklődni, hogy mi van már? Egy összegbe kértem a gyerekem utáni családi adókedvezményt. Eddig minden évben korán megjött az utalás.
Most meg már nyár van.
Hol lehet ezt megérdeklődni?
Ha nem nyúlsz hozzá május 22én automatikusan elfogadott lesz, de ha nem nyilatkoztál a visszatérítésről akkor nem biztos, hogy visszakapod, mert nyilatkozni kell hogy hova kéred. Önreveziót kéne majd csinálni.
De 30 napjuk van 22étől egyébként is utalni.
"Egy összegbe kértem a gyerekem utáni családi adókedvezményt. Eddig minden évben korán megjött az utalás."
Szerintem te sem tudod, hogy mi van.
A NAV készít egy TERVEZETET! Ha megfelel benne minden, és nem csinálsz vele semmit, akkor az lett a végleges bevallásod.
Ha nem felel meg benne valami, mert például meg kellett volna adnod a kiutalási címet/bankszámlát, vagy egyébként is feltüntetni benne a szóban forgó gyerekek adatait, valamint az igényelt családi kedvezményt és ezt nem tetted meg, akkor hiába vársz bármiféle pénzt vissza. A NAV nem dönt(het)i el helyetted, hogy mit akarsz.
Ha év közben nem igényelted a munkáltatónál a családi kedvezményt, mert év végén a bevallásban szeretted volna egy összegben érvényesíteni azt, akkor a NAV-nak fingja nincs arról, hogy te ilyesmit szerettél volna a bevallásban érvényesíteni. Nem fog helyetted dönteni...
Érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!