Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Pár hónapig nem volt Tb -m...

Pár hónapig nem volt Tb -m fizetve, kaptam felszólítást, De időközben meg lett tb -m. Most akkor ki kell fizetnem azt az elmaradást vagy nem?

Figyelt kérdés

Április eleje felé kaptam levelet, hogy van Tb tartozásom,

Közben április 19.-én regisztráltam a munkaügyi központba, így újra lett Tb-m, és kaptam egy újabb levelet, hogy törölve lett a tartozás, és vegyem targytalanak..

De most egy újabb levelet kaptam, újabb tartozás miatt, pedig elvileg van Tb most.

Akkor most mi van?

Hova tudnék bemenni érdeklődni, hogy most akkor van e tartozásom, vagy nincs?

2023. jún. 2. 08:39
 1/4 anonim ***** válasza:

Ügyfélkapun meg tudod nézni a jelenlegi egyenlegedet.

Itt: [link]

2023. jún. 2. 08:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Személyesen a NAV-nál erdeklődhetsz de valószínűleg a lyukas időt fizetned kell.
2023. jún. 2. 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:
72%

Az első levél a NAVtól a "TB" fizetés előírása, a fizetési kötelezettséged kezdetétől az év végéig.

Amit most kaptál, az pedig a fizetési előírások törlése a jogosultságod kezdetétől (szintén az év végéig)

A két időpont (a fizetési előírás kezdete és a törlés kezdete) közötti időszakra ki kell fizetni a TB járulékot.

Ha tartozásról kapsz levelet, az már olyan kötelezettség amit már be kellett volna fizetned pár hónapja, de nem tetted.

2023. jún. 3. 12:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Úgy van, ahogy a 3-as válaszoló írta.

Van egy kötelezettség előírás, amiről értesítést kaptál.

Aztán a munkaügyi központi bejelentkezés alapján onnantól megszűnt a fizetési kötelezettséged. De csak "onnantól", tehát az előtte felhalmozott tartozás nem törlődik, azt rendezni kell.

Példa:

Megszűnt a munkaviszonyom, majd február 14-től előírták az egészségügyi szolgáltatási járulékokat december 31-ig. Erről értesített a NAV. Nem fizettem, így felhalmoztam 33 ezer forint járuléktartozást.

Álláskeresési járadékra lettem jogosult május 23-ától.

NAV értesített írásban, hogy erre tekintettel május 23-tól törölték az előírt tartozást. Tehát a május 23. és december 31. közötti időszakra előírt járulékokat.

Ettől még a május 22-ig felhalmozott tartozást ott van és meg kell fizetnem, az csak úgy nem tűnik el, mert jogosan íródott elő -> a fizetési előírás kezdete és a törlés kezdete közötti időszakra ki kell fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot.

A példában kitalált adatok szerepelnek.

2023. jún. 4. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!