Szigorú számadású nyomtatvány beszerzési ideje?
A szigorú számadású nyomtatványokról nyilvántartást kell vezetni. Ebben fel kell tüntetni (legalábbis a nyomtatványboltban kapható nyomtatványban), hogy a nyomtatvány mikor, hol lett beszerezve, mi a beszerzést igazoló számla száma.
Egyszemélyes egyéni vállalkozó vagyok. Múltkor hirtelen kellett vennem egy bevételi pénztárbizonylatot, és nem kértem róla számlát. Kiment a fejemből. Teszem hozzá, hogy eddig mindig megkérdezték, hogy kérek-e róla, és amikor kértem, akkor sem írták rá a számlára a szorszámtartományát a nyomtatványnak, csak azt, hogy vettem egy tömböt.
Most akkor vi van? Nem is vehettem volna használatba úgy, hogy nincs róla számlám? Ha üresen hagyom azt a rublikát, az nagy gáz?
"Nem is vehettem volna használatba úgy, hogy nincs róla számlám? Ha üresen hagyom azt a rublikát, az nagy gáz?"
Vedd nyilvántartásba a bevételi pénztárbizonylatot, hogy tudják, hozzád tartozik, jogosan használod és számolod el a benne feltüntetett bevételeket. Én is jártam így, írtam róla egy feljegyzést (cég), hogy számla nem lett kérve, nyilván innentől kezdve az én költségem volt az ára, de a cég pénztáránál ugyanúgy használtam, mintha kértem volna róla számlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!