Magyar állampolgárnak, aki 30 ève nèmetországban èl, magyar vagy nèmet adószáma van?
Figyelt kérdés
Egy házat szeretnènk venni, a tulaj magyar állampolgár, de 33 ève nèmetországban èl. Az ügyvèd a magyar adószámát kèri, a tulaj pedig azt mondja neki az nincs.2023. máj. 25. 15:07
1/3 anonim válasza:
Ügyvéded max az adóazonosító jelét kéri
Van magyar adóazonosítója, mert születésekor kapott egyet mindenki, legfeljebb nem tudja mi az
De német is kell legyen, hiszen ott dolgozik
2/3 anonim válasza:
1# nekem sincs magyar adóazonosítóm, a 70-es években születtem, akkor még nem kapott senki sem ilyet születéskor, ezt jóval késöbb kezdték el osztogatni. Sosem dolgoztam Magyarországon, nem is fogok, ingatlanokat adtam el ott, sosem kértek magyar adóazonosítót, nem is értem, milyen alapon kérnék, ha másik ország adóazonosítójával viszont rendelkezik valaki.
3/3 anonim válasza:
Semmi gond, ha nincs adóazonosító jele (nem adószáma, mert az vállalkozásoknak van), mert ez simán előfordulhat.
Akkor a NAV kérésre képez neki egyet és ad egy igazolást róla (adókártya).
"nem is értem, milyen alapon kérnék, "
Olyan alapon, hogy az ügyvéd minden ingatlan adásvételt bejelent a B400-as adatlapon a NAV-hoz kötelező jelleggel. A NAV adóazonosító jel alapján tartja nyilván az állampolgárokat.
Mint fentebb írtam, nagyon egyszerű a dolog, kérni kell a NAV-ot, és akkor képeznek neki egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!