Valaki leírná, hogy mi a pontos funkciója ennek az adóbevallásnak?
Figyelt kérdés
Annyi, hogy itt jelezhetném, hogy "volt még más bevételem, hahó"? Már ha volt... Mert nekem minden benne volt, hozzá se nyúltam utána, mindenről tudott a NAV. Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen procedúrához kell? A nyugdíjat pl. az ilyen éves összesítés alapján számolják? Vagy a majdani nyugdíjszámításban nincs is szerepe, mert azt lejelentette a munkáltaltó és kész? Mihez kell még? (Évek óta nem csinálok vele semmit, csak érteni szeretném a működést)2023. máj. 23. 23:13
1/3 anonim válasza:
A tavalyi évre vonatkozó adód van bevallva, mivel a munkáltatód csak adóelőleget von tőled év közben.
Mi 100+ adóbevallást csináltunk idén, nagyjából 3 volt, ami egyezett a navos tervezettel.
2/3 anonim válasza:
Év közben a kifizetők (a munkáltató is annak számít) SZJA előleget von. A végleges SZJA összege ettől bármikor és bármi miatt eltérhet. Ezért is kell az év végi bevallás.
Az, hogy a tied ennyire egyszerű és semmi extra nincs benne, még a másik 3 millió állampolgárnak lehet bonyolultabb. :)
3/3 anonim válasza:
Az adóbevallás az, ami hivatalosan alátámasztja az adókötelezettséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!