Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Termékimport után ki fizeti...

Termékimport után ki fizeti meg és vallja be az adót?

Figyelt kérdés
Gondolom az fizeti meg, aki meg veszi, és a külföldi cég vallja be a magyar hatóságoknak?

2023. máj. 20. 19:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Aki behozza
2023. máj. 20. 19:34
 2/13 Koplárovics Béci ***** válasza:
Előszöris: minden megállapodás kérdése. Nem tudom ismerős-e az Incoterms fogalma.
2023. máj. 20. 19:57
 3/13 anonim ***** válasza:
Milyen paritásról beszélünk?
2023. máj. 20. 20:47
 4/13 anonim ***** válasza:
ÁFA szempontból a paritás teljesen irreleváns.
2023. máj. 20. 21:37
 5/13 anonim ***** válasza:
#4: A kérdés az adó volt, nem csak az áfát kell megfizetni import esetén.
2023. máj. 20. 21:58
 6/13 Koplárovics Béci ***** válasza:

"ÁFA szempontból a paritás teljesen irreleváns."

Nem tudom, hogy DDP-ről hallottál-e már valaha, és hogy mit tudsz róla.

2023. máj. 21. 09:43
 7/13 anonim ***** válasza:

#5 A kérdés tárgyszavai között az ÁFA szerepel, de ettől függetlenül sem tudok egyéb olyan adót, melyet a paritás befolyásolna. A vám kérdése már kicsit más dolog.

#6 Igen, hallottam, a DDP-nek alapvetően harmadik országból történő beszerzésnél van jelentősége, de ÁFA fizetés szempontjából ugyancsak semmi. A gyakorlatban inkább csak azt befolyásolja, hogy a vevő vagy az eladó fizesse meg a közvetett vámjogi képviselő díját.

2023. máj. 21. 10:49
 8/13 Koplárovics Béci ***** válasza:

"#6 Igen, hallottam, a DDP-nek alapvetően harmadik országból történő beszerzésnél van jelentősége, de ÁFA fizetés szempontjából ugyancsak semmi. A gyakorlatban inkább csak azt befolyásolja, hogy a vevő vagy az eladó fizesse meg a közvetett vámjogi képviselő díját."

Delivered, _Duty Paid_... Azaz ha így kapod, akkor te már nem fizetsz sem vámot, sem ÁFÁ-t. Az nyilván előfordulhat, hogy a kapott árban benne lesz (de ez sem minden esetben van így - tapasztalat).

2023. máj. 21. 10:54
 9/13 anonim ***** válasza:

#8 Igen, ez alapvetően igaz, de az, hogy az Áfát meg kell-e fizetni vámkezeléskor az paritástól függetlenül az dönti el, hogy vámkezeléskor közvetett vámjogi képviselet van e vagy sem. Olyan verzió nincs, hogy az eladó fizesse. Ezért is írtam, hogy a paritásnak inkább ott van jelentősége, hogy a közvetett vámjogi képviselet díjat ki állja.

Most a céges importról beszélek, nem pedig a magánszemélyes webshopos vásárlásról, de ha jól értem a kérdés sem erre vonatkozott.

2023. máj. 21. 11:07
 10/13 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Olyan verzió nincs, hogy az eladó fizesse. "

De. Ez a DDP. Igen, céges import. Naponta intézek ilyet (is)... A legtöbb esetben vámkezelési megbízást sem kell adni (csak megérkezik az áru). És sem ÁFÁ-t, sem vámott nem kell később fizetni utána (sőt a fuvarozónak vagy más vámképviseletnek vámkezelési díjat sem). Igen, céges vásárlások, EU-n kívüli országokból. Maga az áru ugyanannyiba kerül a DDP paritással vásárolva, mint EXW/FCA paritással, és a szállítási díj is azonos. De volt már DDP-vel harmadik országba kifelé küldött csomagunk is, és igen, nekünk, eladónak kellett az ott felmerülő adókat kifizetni.

[link]

2023. máj. 21. 11:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!