Termékimport után ki fizeti meg és vallja be az adót?
"ÁFA szempontból a paritás teljesen irreleváns."
Nem tudom, hogy DDP-ről hallottál-e már valaha, és hogy mit tudsz róla.
#5 A kérdés tárgyszavai között az ÁFA szerepel, de ettől függetlenül sem tudok egyéb olyan adót, melyet a paritás befolyásolna. A vám kérdése már kicsit más dolog.
#6 Igen, hallottam, a DDP-nek alapvetően harmadik országból történő beszerzésnél van jelentősége, de ÁFA fizetés szempontjából ugyancsak semmi. A gyakorlatban inkább csak azt befolyásolja, hogy a vevő vagy az eladó fizesse meg a közvetett vámjogi képviselő díját.
"#6 Igen, hallottam, a DDP-nek alapvetően harmadik országból történő beszerzésnél van jelentősége, de ÁFA fizetés szempontjából ugyancsak semmi. A gyakorlatban inkább csak azt befolyásolja, hogy a vevő vagy az eladó fizesse meg a közvetett vámjogi képviselő díját."
Delivered, _Duty Paid_... Azaz ha így kapod, akkor te már nem fizetsz sem vámot, sem ÁFÁ-t. Az nyilván előfordulhat, hogy a kapott árban benne lesz (de ez sem minden esetben van így - tapasztalat).
#8 Igen, ez alapvetően igaz, de az, hogy az Áfát meg kell-e fizetni vámkezeléskor az paritástól függetlenül az dönti el, hogy vámkezeléskor közvetett vámjogi képviselet van e vagy sem. Olyan verzió nincs, hogy az eladó fizesse. Ezért is írtam, hogy a paritásnak inkább ott van jelentősége, hogy a közvetett vámjogi képviselet díjat ki állja.
Most a céges importról beszélek, nem pedig a magánszemélyes webshopos vásárlásról, de ha jól értem a kérdés sem erre vonatkozott.
"Olyan verzió nincs, hogy az eladó fizesse. "
De. Ez a DDP. Igen, céges import. Naponta intézek ilyet (is)... A legtöbb esetben vámkezelési megbízást sem kell adni (csak megérkezik az áru). És sem ÁFÁ-t, sem vámott nem kell később fizetni utána (sőt a fuvarozónak vagy más vámképviseletnek vámkezelési díjat sem). Igen, céges vásárlások, EU-n kívüli országokból. Maga az áru ugyanannyiba kerül a DDP paritással vásárolva, mint EXW/FCA paritással, és a szállítási díj is azonos. De volt már DDP-vel harmadik országba kifelé küldött csomagunk is, és igen, nekünk, eladónak kellett az ott felmerülő adókat kifizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!