Grafikus vállalkozó vagyok, sokat ingázok két ország között, home officeból dolgozok, ahol épp vagyok. Úgy tudom fél évet vagy többet Magyarországon kellene ledolgozni, hogy az SZJA ide legyen érvényes. Ezt ellenőrzik, illetve komolyan veszik?
Figyelt kérdés
Barátnőm miatt, aki külföldi.2023. máj. 15. 14:49
1/5 anonim válasza:
Nem tudom, hogy ellenőrzik-e. Ha van magyar lakcímed, magyar bankszámlád és magyar vállalkozástól is kapsz pénzt, de nem adsz be bevallást, akkor lehet gondod.
Ez a fél év különben arra vonatkozik szerintem, hogy a kettős adóztatás el legyen kerülve. De valahol az adót be kell fizetni.
2/5 A kérdező kommentje:
Teljesen szabályosan működő hazai EV, annyi az extra hogy sokat vagyok külföldön, pont kb a fél éves limiten. Nem hiszem hogy ez könnyen ellenőrizehető, de hátha valakinek van tapasztalata ezügyben. Köszi a választ!
2023. máj. 15. 15:44
4/5 A kérdező kommentje:
Rosszabbul jönnék ki. Átalányadózok 40%-os hányaddal, idekint nincs ilyen engedmény. :)
2023. máj. 15. 17:17
5/5 anonim válasza:
Akkor mi a gond? Ide vagy bejelentve, itthon adózol. Sima ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!