Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kinek mennyi a tb levonása?

Kinek mennyi a tb levonása?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, adómentes.

Teljes fizetésem adómentesen 260 800 Ft..

A tb levonásom 18,5 %, ami 59 200 Ft! Ilyen van? Mindenkinek ennyi? Nem túl sok ez???

2023. máj. 4. 10:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a való világban.

2 év, és még dobj rá 15% SZJA-t is.

Ja, és csak hogy tudd, a munkáltatód még fizeti a szochót is, ami szintén ennyi. A teljes fizetésed adómentesen 300 felett van, 25 felett megkapod majd a felét.

2023. máj. 4. 11:03
 2/8 A kérdező kommentje:

Akkor mindenkinek ennyi lenne a tb levonása? 😶 Azt hittem, hogy valamit még pluszba levontak vagy valami..

KB 3-4 hónapja munkanélküli voltam és igényeltem az egyéves tb ingyenességet(?), de aztán áprilisban lett most munkám..

2023. máj. 4. 11:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Oh és a szerződésemben bruttó 320 ezer forint van írva...
2023. máj. 4. 11:07
 4/8 A kérdező kommentje:
Oh, most vettem észre, hogy össze kevertem a bruttót a nettóval... Tehát a 320 ezerből vonják le a TB-t... De még így is sok ez a 59 ezer...
2023. máj. 4. 11:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor stimmel minden. A 320bol levonnak 18,5%ot es 260at kapsz meg.

A 18,5% nem kifejezetten a TBre megy, abban benne van a nyugdíjjárulék (10%) , az egészségbiztosítási járulék, tehat maga a TB (7%), tovabba a munkaerő-piaci járulék (1,5%).

2023. máj. 4. 11:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek ennyi, akinek nincs járulékkedvezménye - jellemzően gyerekvállalással érhető el, az állampárt szolgatenyésztő programjának részeként.
2023. máj. 4. 11:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Bruttó 650-et keresek (ami majdnem egy százassal kerül többe a munkáltatómnak), ebből több, mint 120-at levonnak TB-re, közel egy 100-ast SZJA-ra. Tehát a főnökömnek én ~735K-ba kerülök, ebből kb. 430-at kapok kézhez. Ja, és a maradék pénzt pedig van lehetőségem a világ legmagasabb ÁFA-jával rendelkező országában elkölteni.

Üdv a felnőttek világában.

2023. máj. 4. 12:02
 8/8 anonim ***** válasza:

Társadalombiztosítási járulék mértéke egységesen a bruttó bér 18,5 %-a. Nekem is, neked is, kivéve a nyugdíj mellett dolgozókét. Ők csak 15 % SZJA-t fizetnek, TB járulékot tőlük nem kell vonni.

Ez a társadalombiztosítási járulék tartalmaz 10 % nyugdíjjárulékot, 3 % pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, 4 % természetbeni egészségbiztosítási járulékot, valamint 1,5 % munkaerő-piaci járulékot.

2023. máj. 5. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!