Kinek mennyi a tb levonása?
23 éves vagyok, adómentes.
Teljes fizetésem adómentesen 260 800 Ft..
A tb levonásom 18,5 %, ami 59 200 Ft! Ilyen van? Mindenkinek ennyi? Nem túl sok ez???
Üdv a való világban.
2 év, és még dobj rá 15% SZJA-t is.
Ja, és csak hogy tudd, a munkáltatód még fizeti a szochót is, ami szintén ennyi. A teljes fizetésed adómentesen 300 felett van, 25 felett megkapod majd a felét.
Akkor mindenkinek ennyi lenne a tb levonása? 😶 Azt hittem, hogy valamit még pluszba levontak vagy valami..
KB 3-4 hónapja munkanélküli voltam és igényeltem az egyéves tb ingyenességet(?), de aztán áprilisban lett most munkám..
Akkor stimmel minden. A 320bol levonnak 18,5%ot es 260at kapsz meg.
A 18,5% nem kifejezetten a TBre megy, abban benne van a nyugdíjjárulék (10%) , az egészségbiztosítási járulék, tehat maga a TB (7%), tovabba a munkaerő-piaci járulék (1,5%).
Bruttó 650-et keresek (ami majdnem egy százassal kerül többe a munkáltatómnak), ebből több, mint 120-at levonnak TB-re, közel egy 100-ast SZJA-ra. Tehát a főnökömnek én ~735K-ba kerülök, ebből kb. 430-at kapok kézhez. Ja, és a maradék pénzt pedig van lehetőségem a világ legmagasabb ÁFA-jával rendelkező országában elkölteni.
Üdv a felnőttek világában.
Társadalombiztosítási járulék mértéke egységesen a bruttó bér 18,5 %-a. Nekem is, neked is, kivéve a nyugdíj mellett dolgozókét. Ők csak 15 % SZJA-t fizetnek, TB járulékot tőlük nem kell vonni.
Ez a társadalombiztosítási járulék tartalmaz 10 % nyugdíjjárulékot, 3 % pénzbeli egészségbiztosítási járulékot, 4 % természetbeni egészségbiztosítási járulékot, valamint 1,5 % munkaerő-piaci járulékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!