A héten felmondok a munkahelyemen. Úgy tudom az időarányosan bent maradt szabadságom ki kell fizetnie. 100%-ot kell fizessen? Ha nem akarja, tudok tenni valamit?
Nincsenek "szokások".
Ha nem veszed ki/nem adják ki még a munkaviszony megszűnése előtt, akkor kötelesek pénzben megváltani (szabadság-megváltás).
"100%-ot kell fizessen?"
Ezt a kérdést nem értem. Van egy munka törvénykönyve, amely leírja, hogy szabadságra mit kell fizetnie a munkáltatónak (távolléti díj). Az jár, nem több, nem kevesebb.
Egy maszek kínainak dolgozom, akinek saját szabályai vannak. Tavaly is bent maradt sok szabadságunk, mert ne vedd ki ekkor ne vedd ki akkor, de fizetni sem akarta (tudom hogy nem is lehetne pénzbe megváltani) végül a felét kifizette a többit áthoztuk erre az évre.
Ha fizetett ünnep van akkor szabadnapot nem ad stb. stb.
Nem véletlen szeretnék eljönni. A kolléganők mesélték hogy régebbi dolgozók is szóltak hogy jelentik mire a főnök lazadt fel és kezdett el fenyegetőzni...
Kicsinek érzem magam ezekhez képest, de mivel van két kis gyerekem akiket el kell tartanom így ki fogok állni az igazamért és minden nekem járó fillért igyekszek megkapni.
Elnézést de ezt nem értem, mit kerültem ki? Rendesen be vagyok jelentve (ez az egyetlen pozitív) írjuk a jelenléti ívet, a szabadnapok át, szabadságot külön füzetbe vezetjük csak kilépés él biztos vagyok benne hogy a szabadságot nem akarja ki adni és kifizetni sem. Mindegy lesz, ami lesz.
Köszönöm a válaszokat!
"írjuk a jelenléti ívet, a szabadnapok át, szabadságot külön füzetbe vezetjük csak kilépés él biztos vagyok benne hogy a szabadságot nem akarja ki adni és kifizetni sem. "
Ha ezek a nyilvántartások a valóságot fedik, akkor nem tudja azt mondani, hogy nincs már szabadságod, amit meg kellene váltania. Nyilván ha nem a valóságot fedik, akkor már csak a szencsédben bízhatsz és a jóindulatában.
A munkáltató akkor kényszeríthető arra, hogy betartsa a szabályokat, ha egyébként is szabályos nyilvántartások vannak hozzá. Ha már megy a susmus, ott nehéz rendet tartani. Te ezt állítod, ő meg majd az ellenkezőjét fogja, aztán veszekedhettek, fenyegetőzhettek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!