Egy lány szeretne hozzám költözni szerbiabol, lehetőleg minél gyorsabban, egy tv mosógép pár ruha autó és egy kutyája van. A kutyára kell orvosi papír és oltások hogy atjohessen? Autót szerintem kijelentenem a nevemre és lepapiroznam. A fő kérdés a határon cuccokkal hogy lehet atjonni? Kell fizetni? Mert már nekem átjutni a határon is egy órás allenorzest vett igénybe, hát még ilyen költözés.
Neten olvastam, de nem igazán értem, hogy mi is a menet potosan, ha valaki volt ilyen helyzetben vagy tud hozzá szólni, megköszönném a segítséget :)
2023. ápr. 28. 12:34
1/8 anonim válasza:
" Autót szerintem kijelentenem a nevemre és lepapiroznam."
Én nem engedném át ilyen könnyen egy idegen pasinak a tulajdonomat.
2023. ápr. 28. 13:58
2/8 anonim válasza:
Mondjuk egy letelepedési engedély? Meg ostromfelszerelés hogy átjusson az orbán-kerítésen.
2023. ápr. 28. 14:15
3/8 A kérdező kommentje:
1# kár, hogy nem ez volt a kérdés, szóval ez elég felesleges és haszontalan válasz volt. Nem egy Lamborghiniről van szó hanem egy elég problémás autóról, amit meg fog kelleni javítani, hogy normális legyen, de a csaj ott is hagyna, mert nem érdekli, mert menekül onnan, az autó attól, hogy a nevemen lenne ugyanúgy az övé lenne és bármikor átírom a nevére, van 2 mercim, minek kellene egy öreg problémás fiat? Csak azért ragaszkodok hozzá, mert megdolgozott érte.
2023. ápr. 28. 17:03
4/8 xswerdy válasza:
de ha legálisan áttelepül, akkor miért ne irathatná át a saját nevén az autót magyar rendszámra?
2023. ápr. 29. 15:11
5/8 anonim válasza:
Először is fontos, hogy a lánynak van e magyar állampolgársága, ha van, akkor egyszerű a dolog. Az autó át írást nem ajánlom, inkább adjátok el és vegyetek Magyaroszágon, olcsóbban fog ki jönni. A költözés kor a nagyobb dolgokért szólni fognak, pl mosó gép, de ha több részletben jönne, úgy talán nem is lenne belőle baj. A kutyának kelleni fog útlevél, ami nem annyira bonyolult dolog. Ha viszont nincs magyar állampolgársága, kelleni fog egy tartózkodási engedély, vagy haza jár három hónaponta, ha össze házasodtak megkaphatja viszonylag gyorsan a magyar állampolgárságot, vagy 7 év bejelentett lakcím után megkaphatja, bár szerintem az első érdekelhet titeket szerintem inkább.. Tudom késő a válasz, de ha bármiben segíthetek írj nyugodtan, remélem azóta is együtt vagytok:)
jan. 19. 23:39
6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ 5os, sajnos nem vagyunk együtt, nem mert végül belevágni a dologba, amit tökéletesen megértek, csak sajnálom, mert szerettük egymást. Én még most is szeretem őt, mert egy igazi csupasziv csaj és nagyon jó szívű, de a család barátok ott tartották végül, pedig még ő is szeret valamilyen szinten. Akitől menekült, az ki lépett az életéből teljesen, szóval nagyjából helyére került az élete :)
jan. 20. 18:09
7/8 anonim válasza:
(5) Értem, nagyon sajnálom, annak a részének viszont örülök hogy akkor legalább minden a helyére állt, minden jót neked is az életben:)
jan. 20. 21:32
8/8 A kérdező kommentje:
Én is örülök, hogy a csajszinak helyreállt az élete :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!