Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan igazoljam a Nav-nak?

Hogyan igazoljam a Nav-nak?

Figyelt kérdés
Megkaptam az adó szja bevallàs tervezetét és ìrjàk benne hogy az Amerikai részvény osztalék utàn befizetett adót külön irjam. Ebben az esetben ha visszanézem hogy mennyit vont le a bef szolgàltató az osztalékból azt összeadom és ennyi? Vagy nem értem mit kellene tennem
2023. ápr. 22. 22:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Az amcsi osztalék után 15% adót kell fizetni. (Idén! Jövőre többet mert az USA 2024től felmondta a kettős adóztatás egyezményt.)

Megnézed a kivonatokon hogy 22ben mennyi osztalékot kaptál. És az átváltod az arra a napra érvényes MNB dollár árfolyammal. Pl március 16-án 10 dollár osztalék. Akkor volt pl 350 az árfolyam akkor 3500 Ft jövedelmed volt. Majd mész tovább stb stb. Kijön hogy 22ben volt összesen 100000 Ft osztalékod. Ennek a 15% az adó, 15e Ft.

Majd megcsinálod ugyanezt a levont adóval is. Végig mész sorban. Ha szerencséd van akkor 15e vont le. De nem lesz tuti mert általában kevesebbet szokott. Ezért különbséget majd be kell fizetni. Levont 13at 2vel még tartozol.

2023. ápr. 23. 06:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a vàlaszt, annyi hogy én adót nem làtok a kivonaton ,most is volt osztalék fizetés és 3.80$ az osztalék 0.80 a dìj levonàs egyből utàna és ennyi,többet nemlàtok.. Akkor ezt hogyan valjam be?
2023. ápr. 23. 07:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Meg az a kérdés is felmerült bennem hogy erről miért nem küldenek értesìtőt mint pl az otp-nél hogy itt az igazolàs ha kell de amúgy benne van? Még nekem kell itt matekozni aztàn még bìrsàgot is kapsz. Erre az összegre érdemes egyáltalán meggcsinàlni összesen 15 dolcssiról van kb szó.. mi történik ha nem irom be? szàmolgassanak ők.. röhej komolyan
2023. ápr. 23. 07:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Jaa elolvastam még 1x közben..értem ..na de akkor is 😄
2023. ápr. 23. 07:44
 5/5 anonim ***** válasza:

15 dolcsit én tuti nem vallanék be...

Jobb helyeken küldenek egy éves összesítőt forintra átváltva. Kapott osztalék 100e Ft levont osztalék adó 13268 Ft. Ebből egyértelmű hogy mennyivel tartozol még a navnak. Voltam ilyen brókernél is és voltam olyannál is aki szart bele,. Ott vannak a havi kivonatok számolgassam magam.

2023. ápr. 23. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!