Hogyan igazoljam a Nav-nak?
Az amcsi osztalék után 15% adót kell fizetni. (Idén! Jövőre többet mert az USA 2024től felmondta a kettős adóztatás egyezményt.)
Megnézed a kivonatokon hogy 22ben mennyi osztalékot kaptál. És az átváltod az arra a napra érvényes MNB dollár árfolyammal. Pl március 16-án 10 dollár osztalék. Akkor volt pl 350 az árfolyam akkor 3500 Ft jövedelmed volt. Majd mész tovább stb stb. Kijön hogy 22ben volt összesen 100000 Ft osztalékod. Ennek a 15% az adó, 15e Ft.
Majd megcsinálod ugyanezt a levont adóval is. Végig mész sorban. Ha szerencséd van akkor 15e vont le. De nem lesz tuti mert általában kevesebbet szokott. Ezért különbséget majd be kell fizetni. Levont 13at 2vel még tartozol.
15 dolcsit én tuti nem vallanék be...
Jobb helyeken küldenek egy éves összesítőt forintra átváltva. Kapott osztalék 100e Ft levont osztalék adó 13268 Ft. Ebből egyértelmű hogy mennyivel tartozol még a navnak. Voltam ilyen brókernél is és voltam olyannál is aki szart bele,. Ott vannak a havi kivonatok számolgassam magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!