Akik NEM önadózók, kaptatok az idén az ügyfélkapura a NAV-tól értesítést, hogy elkészült az adóbevallás-tervezetetek?
Merthogy sem én sem a lányom nem kaptunk.
Nincs más jövedelmünk, csak a munkabért, és régen a munkáltató készítette, utóbb pedig a NAV.
Felmentem, megnéztem, és ott van kész, vár engem még 32 napig, hogy nézzem meg.
De nekem ha a lányom nem kérdez rá, eszembe sem jut, mert nem kaptam róla értesítést, pedig eddig küldött a NAV.
Kik azok a NEM önadózók?
Amúgy a NAV idén már nem küld értesítést. 7. éve működik az eszja portál, úgy gondolták, hogy ennyi idő alatt az emberek már megszokták, hogy ott tudják lecsekkolni a tervezetet. Egyébként ha nincs mivel kiegészítened, akkor sem lett volna semmi gond, ha nem nézed meg, mert automatikusan bevallássá válik 05.22-től.
Bocsánat, az önadózó valóban hülye kérdés volt.
Hát épp most kérdeztem meg a kolleganőmet, azt mondta, hogy ő kapott. De akkor lehet még az elmult évre emlékszik. :)
Szoktam rendelkezni az 1%-ról, és nem tudtam, hogy mostmár nem kapok értesítést.
Köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!