Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Saját, kutyasétáltatáson...

Saját, kutyasétáltatáson alapuló "vállalkozás" indításának NAV-os buktatói (hosszú leírás)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Pécsre járok egyetemre és nem csak évközben, hanem nyáron is szeretnék dolgozni, pénzt gyűjteni, elvégre az egyetemi élet nem olcsó. Mivel a legtöbb diákmunka kasszázás és árufeltöltés, melyekben már tevékenykedtem, és nem igazán az én világom, emellett nem is igazán találok újabb, órarendbarát beosztású munkahelyet elgondolkodtam rajta, hogy esetleg én is kezdeményezhetnék. De, minthogy nem vagyok jártas a pénzügyek kezelésében, a könyvelésben, az adózás rejtelmeiben, így először ezen buktatóknak járnék utána.

Tehát a nagy ötlet hogy kutyusokat sétáltatnék, vinnék orvoshoz mások helyett, mivel ezt a saját szabadidőmnek megfelelően tervezhetném be és úgy mond a "kollegák" és a "főnökeim" is sokkal szimpatikusabb szerepben tetszelegnének.

Rólam annyit, hogy 19 éves vagyok, nincs gyermekem, emellett tanuló vagyok, tehát ha jól tudom az én esetemben a bruttó keresetem megyegyezik a nettó keresetemmel, de persze ettől függetlenül valamilyen formában tájékoztatnom kell a NAV-ot a bevételeimről. Emellett biztos vagyok benne hogy bizonyos engedélyekre is szükségem lesz, ebben megerősítésre várok. A kérdés részét képzi még, hogy hogyan is biztosíthatnám, hogy az elvégzett "munka" dokumentálva, a fizetés pedig valami szerződés által biztosítva legyen, illetve, hogy a kuncsaftoknak is valamiféle "blokkot" adni tudjak.

Ha valaki hozzáértő megvilágítaná nekem ezeket a dolgokat és még egyéb buktatókat, amik tudatában talán gyorsan meg is gondolnám az egészet és bele se vágnék mert veszteséges lenne az üzlet, az ne tartsa magában. Mint látjátok ez még csak spekuláció, csupán egy ötlet, ennek ellenére megköszönöm ha komolyan veszitek, várom a válaszokat :)

2023. ápr. 14. 21:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mi könyvelünk hasonló tevékenységű vállalkozóknak. Hosszú lenne ide mindent leírni, mert ezer meg egy dolgot kéne érinteni. Meggazdagodni ebből biztosan nem fogsz, azt állíthatom, de még az sem biztos, hogy egy aldis diákmelónál több pénzt össze tudnál szedni belőle.
2023. ápr. 15. 01:16
 2/5 anonim ***** válasza:

"tehát ha jól tudom az én esetemben a bruttó keresetem megyegyezik a nettó keresetemmel,"

Nem teljesen helytállóak az információk!

Előző válaszolótól kérdezem, hogy egyszerűsített foglalkoztatás keretein belül lehetséges ilyen tevékenységet végezni, mint alkalmi munka?

2023. ápr. 15. 05:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Körbejártuk ezt a témát, hogy “háztartási alkalmazottként” mehet-e, de végül arra jutottunk, hogy nem.
2023. ápr. 15. 08:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, gyanítottam hogy nem olyan egyszerű, mint ahogy az ember gondolná, csak reméltem hogy valami más melót találhatnék a pénztárgép nyomkodása helyett, amit talán még élvezettel is csinálhatnék. Ennek ellenére köszönöm a gyors válaszokat, ment a zöld jelölés mindenkinek.
2023. ápr. 15. 09:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Egyszerű amúgy, de egyedül semmiképpen ne vágj bele. Mindenképp keress egy könyvelőt, akinek van tapasztalata egyéni vállalkozás terén. #1 voltam
2023. ápr. 15. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!