Ha a számlát a teljesítés után több mint 8 nappal állították ki, akkor ki kell fizetnem a számlát?
Mert úgy van, hogy a számlát a teljesítés után legkésőbb 8 napig kell kiállítani.
A teljesítés február 14-én történt és február 28-án állították ki a számlát.
Ilyenkor hogy van?
:D Ez jó...
Attól még ki kell fizetned.
Képzeljétek, mégse kell kifizetnem a számlát. Kaptam tőlük ma egy email-t, hogy jóváírásra került az összeg. Az alábbit írtam nekik:
"2020. július 1-jétől fő szabály szerint a számlát – a korábbi 15 nap helyett - a teljesítést követő legkésőbb 8 napon belül ki kell kiállítanod. Ha a számla áfát tartalmaz, vagy azt kellene tartalmaznia."
2023. február 14-én volt a teljesítés dátuma. 2023. február 28-án állították ki a számlát. 14 nappal később állították ki a számlát. Nem volt a 8 napos határidőn belül!!!!!! Nem a számviteli törvény szerint állították ki a számlát, hanem hibásan.
Ezt küldték nekem email-ben ma:
"Tisztelt Hölgyem / Uram!
Köszönjük érdeklődését az (XXXXXXXXX) számú számlán szereplő (XXXXXXXXXXXXX) számú fuvarlevéllel kapcsolatban.
Megerősítjük, hogy a vizsgálatok befejeződtek, és örömmel tájékoztatjuk, hogy (XXXX.XX) HUF jóváírásra került.
További kérdés vagy kérés esetén kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.
Tisztelettel,
FedEx Invoice Adjustment Team
FedEx Express Hungary Transportation Kft
For invoice and payment related inquiries, please go to Customer Support
Stop paper invoices now and sign up for FedEx Billing Online"
Nem akartam említeni a számlaszámot, fuvarlevél számot és az összeget.
"Nem mellesleg a fizetési kötelezettség nem a számlázással keletkezik, hanem a megrendeléssel/szerződéskötéssel."
Nem én választottam, hogy az eladó a FedEx céggel küldje el nekem a csomagot. Az eladó saját maga választotta, hogy így küldi el. Én nem is akartam szerződést kötni a FedEx céggel.
És itt ténylegesen a számla kései kiállitása volt az indok?
Eléggé kétlem.
Amúgy 6os én amikor válaszoltam a kérdésre már vártam, hogy mikor jelenik meg a na ezt nektek lúzerek, most jól becsináltak, és ingyen volt...
Ha így lenne 5ösöm a lottón, hajjjaj, enyém lenne a Fedex🤣
Pláne, hogy 3-5mnap amíg válaszolnak, pláne számlánál, persze, tudom már pénteken ment a panasz 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!