Olvasd meg a cég szerződéses feltételeit, h lehet-e. Ennyiből nem lehet korrekt választ adni.
2023. ápr. 11. 22:19
2/14 A kérdező kommentje:
Azért van a kérdés, hogy ha esetleg valaki már átesett ezen a DHL-nél, akkor segítsen. Nem akarok szerződési feltételeket olvasgatni.
2023. ápr. 11. 22:24
3/14 anonim válasza:
A DHL-nek semmi köze nincs ahhoz, hogy te nem akarsz kifizetni valamit amiről előre lehetett tudni, hogy ki kell majd fizetni...
Beszélj az eladóval, hogy mik a lehetőségeid, illetve a DHL-el, hogy ilyen esetben visszaküldik-e a terméket és ha igen kinek a költségére...
2023. ápr. 11. 22:34
4/14 anonim válasza:
Lehetett tudni előre, hogy vámot kell fizetni. Minden nem EU-s országból rendelsz valamit, az vám köteles.
2023. ápr. 11. 22:37
5/14 A kérdező kommentje:
Az normális hogy 6ezer forintra 9ezer vám jön? Nem lehet hogy valami félre ment?
2023. ápr. 11. 22:41
6/14 anonim válasza:
Nem, mert nem 9e forint VÁM jön rá, hanem:
- 27% áfa
- pár % vám (attól függően, hogy mi a termék más a vám mértéke)
- A DHL vámügyintézési díja, ami talán fixen 5000 forint (ha nem tetszik intézheted magad is a vámügyintézést...) A postánál ugyan ez talán 300 ft. Ez szintén nem titok
Ezt hívja amúgy a köznyelv "vámolásnak".
2023. ápr. 11. 22:47
7/14 A kérdező kommentje:
De ezt nem tüntették fel, igazából azt is csak utólag tudtam meg, hogy Angliából rendeltem.
2023. ápr. 11. 23:21
8/14 anonim válasza:
Ne is haragudj, de az a te sarad, ha nem is tudod mit csinálsz és nem jársz utána annak, hogy honnan vagy kitől vásárolsz..
2023. ápr. 11. 23:54
9/14 A kérdező kommentje:
Csak azt mondom, hogy amikor kiválasztottam, hogy Magyarország régióba szeretném kérni, akkor felhívhatná a figyelmet hogy akár 3x annyiba is kerülhet a vám mint a termék. Sokszor rendeltem már külföldről soha nem kértek vámot. Már amennyit fizetek szállításért olcsóbb lennen nekem kirepülni. Én eddig úgy tudtam, hogy vám csak a azoknak kell, akik nagymennyiségben, kereskedés céljábol szállítanak. Mindenesetre küldtem emailt mindkét félnek, remélem megoldják.
2023. ápr. 12. 07:52
10/14 anonim válasza:
ott ugranak meg a.költségek, hogy az ÁFA meg a vám nem a termék árára van rárakva, hanem a szállítasi költségre is, ami nettó átbaszás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!