Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az törvényes hogy egy boltban...

Az törvényes hogy egy boltban 2%-al drágább egy termék hogyha kártyával akarom kifizetni?

Figyelt kérdés
Céges bankkártyával vettem volna 200 000 ft értékben dolgot, de a kasszánál közölték hogy kártyás fizetés esetén plusz 2%-ot felszámolnak. Köpni nyelni nem tudtam inkább otthagytam őket. Ráadásul az egyik legnagyobb országos építőanyag kereskedőnél történt.
2023. ápr. 11. 07:11
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem az. Melyik boltban történt ez?
2023. ápr. 11. 07:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem fogom leírni meg utalni sem rá, mert nem akarom hogy bepereljenek.
2023. ápr. 11. 07:34
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
Nav-nal tegyel feljelentest valoszinuleg valamit feketeznek
2023. ápr. 11. 07:37
 4/10 anonim ***** válasza:
72%
Ez a pénzügyi felügyelettel tartozó téma.
2023. ápr. 11. 07:58
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
*felügyelethez
2023. ápr. 11. 07:58
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Jelents fel őket, de ott sajnos már meg kell nevezni a konkrét boltot,és ha itt rettegést hogy beperelnek... Egy névtelen oldalon... Szerintem engeded el te ehhez gyáva vagy
2023. ápr. 11. 08:18
 7/10 anonim ***** válasza:
14%

Én tudom hogy melyik az, rám is rám szóltak, bár nekem felár nem volt.

Sajnos nekik ennyi a költség, áthárítják. Azt nem tudom hogy joguk van e megnevezni a költséget, esetleg lehet e úgy hívni hogy a készpénzes fizetés kedvezménye de tulajdonképpen ha a neten vásárolsz van bolti kp ár, előre utalásos ár, bankkártyás ár és utanvetes ár.

Ezekből legalább kettő megtalálható, eleve az utánvét mindig drágább, és senki se panaszkodik

2023. ápr. 11. 08:19
 8/10 anonim ***** válasza:
61%

Nem számolhat fel plusz díjat a kártyás fizetésre, ezt a kártyatársaságok is tiltják. Vicces, mert az ilyesmit kisboltok szokták max csinálni, nem építőipari kereskedők. 200 ezres tételnél meg aztán pláne nevetséges a plusz díj.

Nyugodtan kiírhatod ide, ez egy anonim oldal, hátha más sem megy ezekhez. Ha nem állítasz valótlant, akkor semmiképp nem vehetnek elő érte, hiszen te leírtál egy tényt egy névtelen oldalon, az legyen a cég baja, ha emiatt vásárlókat veszít.

Ja és igen, fel kell jelenteni őket.

2023. ápr. 11. 08:52
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem törvényes.
2023. ápr. 11. 09:18
 10/10 anonim ***** válasza:
77%

Nekik ennyibe kerül.

mikor biciklit vettem, akkor 3% lett volna. fizettem KP-val és kész.

2023. ápr. 11. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!