Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Őstermelőnek családi gazdaság...

Őstermelőnek családi gazdaság tagjaként kell-e adót/járulékot fizetnie,ha van egyéb főállása-nem katona-?

Figyelt kérdés

Családi őstermelésben vagyok tag már egy ideje (tipikusan azért,hogy minél kevesebb adót kelljen fizetni, amivel nincs is nagy baj), viszont mióta elkezdtem dolgozni fateromék kitalálták,hogy mivel van főállásom, nem kell társadalombiztosítást fizetni, elég csak az SZJA-t az én részem után.

Ezt egy alábbi 2017es cikk is jóváhagyná:

[link]

Ám a bevalláskitöltő program súgójában én nem látok olyan részt a TB fizetési mentességnél,hogy ha valaki főállású mentesül a fizetési kötelezettség alól. Csak a betegszabadság,meg gyereknevelési ellátások ,meg katonai szolgálati időre van mentesség a súgó szerint.

Fontos,hogy a 12millió/fő/év-es bevételi érték alatt vagyunk.

2023. ápr. 9. 19:58
 1/1 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem figyeltem eléggé, tény és való,hogy a súgóban is benne van,csak a legtetején,hogy nem biztosított őstermelőként aki munkaviszonyban áll. Ergó tényleg nem kell TB fizetni. Ez megnyugtató.
2023. ápr. 9. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!