Ha 25 év alatti vagyok, és emiatt SZJA-mentes (a munkáltatóm sem fizeti), de mindeközben vele született laktóz érzékenységem van, amire elvileg járna kedvezmény, akkor mindkettő jár?
"egy olyan példát, amiben a munkáltató nem vonta az SZJA-t le, majd a bevallásban visszaigényelhette emiatt a munkavállaló..
Hát ilyen példa nem nagyon lehetett, mert ha nem vonta le az SZJA-t év közben a munkáltató, akkor a dolgozónak év végén a bevallásban nincs miből visszaigényelnie pénzt. Nulla levont SZJA után maximum nulla pénzt lehet visszaigényelni. :)
"emiatt foglalkozatott az, hogy esetleg ha nyilatkozom, hogy nem kérek SZJA-mentességet, majd ezután a bevalláskor mégis érvényesítem, úgy nekem konkrétan utalnak-e pénzt, tehát hogy így nem veszik el."
Ebben a formában igen. Tehát von SZJA összeget év közben a munkáltató, mert arról nyilatkozol felé, hogy nem kéred év közben érvényesíteni a bérednél a 25 év alattiak kedvezményét. Tehát lesz levont SZJA előleged. Az év végi bevallásban tehát lesz mit visszaigényelni belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!