Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Postai csomagom utáni vámfizet...

Postai csomagom utáni vámfizetést így hogy tegyem meg?

Figyelt kérdés
Van egy csomagom ami külföldről érkezett, ugye fizetnem kell egy összeget a vámkezelés után, ezelőtti csomagomnál kaptam róla emailt most viszont semmi, így ha nem tudok fizetni vele visszaküldik, posta support tud segíteni?

2023. márc. 15. 21:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Amikor külföldről rendeltem vámot akkor a kézbesítésnél kellett a vámot fizetnem. Mondjuk én nem kaptam róla semmi értesítést. Csak mondja a futár, hogy fizessek 7500 körüli összeget .. néztem is hogy mégis miért hiszen már kifizettem a csomagot.. azután mondta hogy vám.. szerintem nálam is átvételkor kell fizetni.
2023. márc. 15. 21:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, lehet így lesz nekem is, csak fura hisz legutóbb ugyan innen rendelve emailt kaptam hozzáférési kóddal és online kifizettem
2023. márc. 15. 21:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha a címzés helyes, akkor ki kéne vinni a postásnak, vagy kapsz értesítést, hogy menj érte a postára átvenni.

Email/SMS értesítést akkor kapsz, ha a csomagon feltüntették az email/telefonszámodat. Ennek hiányában nem tudnak értesíteni, ezért utánvéttel fizettetik ki az átvételkor.

Elvben olyan nem lehetne, hogy meg se kérdeznek róla, hogy fizetsz-e vámot és csak úgy visszaküldik. Viszont én jártam már úgy, hogy azután, hogy online kifizettem a kezelési költséget, ráírták hogy nem kézbesíthető, pedig helyesen megcímezték, ki tudták volna hozni. Csak a szerencsén múlt, hogy magamtól kerestem és így még át tudtam venni, mielőtt visszaküldték volna.

2023. márc. 16. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!