Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Fél éve dolgozom, így a...

Fél éve dolgozom, így a kérdésem az adóbevallás. Mikor kell ezt megtennem ügyfélkapun illetve hogyan?

Figyelt kérdés

2023. márc. 7. 17:10
 1/6 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
86%
Semmikor, már évek óta a NAV csinálja.
2023. márc. 7. 17:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor miért van szükségem a munkáltatótól kapott járulék igazolásra?
2023. márc. 7. 19:35
 3/6 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
86%
Mert ha a NAV valamit nem jól számol,akkor azzal tudod igazolni hogy úgy van. A gyakorlatba már nem kell használni, de attól kötelező kiállítani és megtartani.
2023. márc. 7. 20:27
 4/6 anonim ***** válasza:

A NAV csak egy tervezetet készít bevallásként. Egyáltalán nem biztos, hogy az mindenben helyes, vagy Te csak annyi kedvezményt akarsz igénybe venni, mint amennyit ő abban feltüntetett. Azért tervezet.

Azt felülbírálhatod, kijavíthatod, helyesbítheted, hozzáírhatsz, stb.

A tervezet ellenőrzését szolgálják a munkáltató által kötelező jelleggel kiadott igazolások. Ha eltérés van, akkor azt korrigálni szükséges a részedről.

Ha rá sem nézel a tervezetre, attól az még május 20-án a végleges bevallásod lesz és téged terhel a benne foglaltakért a felelősség is.

De akár dönthetsz úgy is, hogy készítesz egy sajátot és azt nyújtod be. Ez felülírja a NAV-tervezetet.

A NAV tervezet csak egy támpont, segítség az adózóknak, nem pedig a Biblia.

Én sosem nézem meg a tervezetet, mert tudom, hogy az enyém nem jó. Adok ki bérbe ingatlant, amiről nem tud a NAV, valamint jogosult vagyok olyan, adóval kapcsolatos kedvezményre, amiről szintén nem tud a NAV, ebből kifolyólag nem is szerepel a tervezetében. Én ezért készítek minden évben saját bevallást például.

2023. márc. 10. 04:16
 5/6 anonim válasza:
Nekem mindig jóvá is kell hagynom. Ha nem javítom ki akkor is.
2023. márc. 23. 12:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kell. Ha nem hagyod jóvá, vagy semmit sem csinálsz vele, és nem nyújtasz be saját bevallást, akkor az lesz a végleges bevallásod, ahogy már írtam.
2023. márc. 24. 03:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!