Fél éve dolgozom, így a kérdésem az adóbevallás. Mikor kell ezt megtennem ügyfélkapun illetve hogyan?
A NAV csak egy tervezetet készít bevallásként. Egyáltalán nem biztos, hogy az mindenben helyes, vagy Te csak annyi kedvezményt akarsz igénybe venni, mint amennyit ő abban feltüntetett. Azért tervezet.
Azt felülbírálhatod, kijavíthatod, helyesbítheted, hozzáírhatsz, stb.
A tervezet ellenőrzését szolgálják a munkáltató által kötelező jelleggel kiadott igazolások. Ha eltérés van, akkor azt korrigálni szükséges a részedről.
Ha rá sem nézel a tervezetre, attól az még május 20-án a végleges bevallásod lesz és téged terhel a benne foglaltakért a felelősség is.
De akár dönthetsz úgy is, hogy készítesz egy sajátot és azt nyújtod be. Ez felülírja a NAV-tervezetet.
A NAV tervezet csak egy támpont, segítség az adózóknak, nem pedig a Biblia.
Én sosem nézem meg a tervezetet, mert tudom, hogy az enyém nem jó. Adok ki bérbe ingatlant, amiről nem tud a NAV, valamint jogosult vagyok olyan, adóval kapcsolatos kedvezményre, amiről szintén nem tud a NAV, ebből kifolyólag nem is szerepel a tervezetében. Én ezért készítek minden évben saját bevallást például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!