Kinek kell bejelentenem, hogy a szomszéd kertjében van egy fúrt kút, ami után nem fizet semmit?
"25-ös akkor én leszerelhetem a vízórát a hátsó kútról? Mert nálam van ivóvíz. Meg kb itt mindenkinek a faluban. Miért kell kettő mérőóraállást bediktálni?"
Mi lenne, ha bemennél a helyi önkormányzathoz és megkérdeznéd mi a hatályos szabályozás? Úgy adod elő, mintha most pottyantál volna oda az égből. :) Amikor odaköltöztél xx évvel ezelőtt, nem tájékozódtál?
Eltérő szabályok lehetnek, a főszabály, ha a valamilyen formában rákerült a csatornára a kút, akkor telki óra kell, mert az után kell csatornadíjat fizetni. Ha neked a kútvíz rá van kötve a hálózatra, akkor van fogyasztás. De talán kérdezz rá a jegyzőnél helyben, hogy wasfsz, nem egyszerűbb?
Nálunk senkinek nincs órája a kúton, de nincs is a hálózathoz kötve semmilyen formában sem.
"Persze, minden kutat nyilvántartásba vettek."
Ez hol történt meg? Én nem tudok ilyen kötelezésről...
Nem tudom milyen vízóra van nálatok fúrt kutakon, itt azt írja, hogy mezőgazdasági öntözésre is ingyen lehet a regisztrált kutakat használni.
"Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter."
Szóval neked is van kutad... 27 írás... Van engedélyed??
Ha ásott, abba vagy tekerős, és vödörrel emeled ki. Vagy ott a szivattyú. És akkor hol is van az óra?
Mellesleg a szivattyú árammal működik!
És ha teljesen tönkremegy, ki kell emelni - húzni, újat kell venni. Nem biztos hogy a régi slagot, át lehet telepíteni. Tehát akkor az is kell hozzá. Ez se olcsó.
2 éve 18.000 Ft. ezért már ha épp nincs elzárva, elég sok m3 vizet vehetnék a rendszerről. ( nálunk ott kint 600 Ft / m3 )
Mellesleg, kész pocsékolás ivóvízzel locsolni...
Menj el az önkormányzatra. És kérdezd meg.
(( legalább leírod nekünk, hogy van ez a dolog. hisz tájékozatlanok vagyunk. oké nem mindenki ))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!