Z > Ny + ; Ny > Z - ? (lent)
Figyelt kérdés
Lemaradtam órán és nem tudtam leírni, 2 osztálytárs elküldte de ellentétesen írták fel így most nem tudom melyik jó...
záró> nyitó + ez oké
Nyitó > záró - vagy záró < nyitó - ?
2023. márc. 4. 21:36
1/9 A kérdező kommentje:
Nyitó > záró - vagy
záró < nyitó -
(Nyitó nagyobb mint a záró ) ekkor minusz vagy fordítva (záró kisebb mint a nyitó) ekkor minusz
melyiknél helyes a reláció?
2023. márc. 4. 22:17
2/9 anonim válasza:
Ha a mínusz azt jelenti, hogy a forgalom negatív irányú, akkor záró < nyitó, de pontosan ugyanaz mint a nyitó > záró. Szóval mindkettő helyes.
3/9 A kérdező kommentje:
Mind kettő nem lehet helyes, mert ugyanazt kellett volna felírniuk, de nem tudjuk melyik jó.
2023. márc. 4. 22:42
4/9 anonim válasza:
Úgy látom valóban vannak gondok, nem csak az órán maradtál le.
5/9 A kérdező kommentje:
Hogy lenne már mind 2 helyes? Olyan nincs.
2023. márc. 4. 22:47
6/9 anonim válasza:
Ahogy a 4-es is leírta a kettő ugyanaz.
7/9 anonim válasza:
Kérdező, nézd már meg a relációs jelet (aka kacsacsőr), hogy merre mutat.
8/9 anonim válasza:
Te valahol általános elsőben maradtál le.
9/9 anonim válasza:
Kérdező:
Helyettesítsd be számokkal, hogy egyszerűbben megértsd...
Nyító: 5
Záró: 3
5 > 3 ? Az 5 nagyobb, mint 3? == Igen
3 < 5 ? A 3 kisebb, mint az 5? == Igen
A kettő ugyanaz. Relációs vizsgálatnál, ha a relációs jel irányát is velük változtatod, akkor az elemek mozgathatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!