Ha 25 éven aluliak vagyok akkor nekem adóbevallásal nem is kell foglakoznom igaz?
Hogy állj neki? 1. Megvárod a NAV-os adóbevallás tervezetedet (ügyfélkapun, vagy papíron meg igényled hogy kiküldjék), és le ellenőrzöd a kapott igazolások alapján, hogy számszakilag stimmel-e
2. Benyújtod magad az adóigazolások alapján kitöltve vagy ÁNYK-n, vagy a webnyk.nav.gov.hu oldalon kitöltve pdf-be le generálva és kinyomtatva (az igazolásnak a sor számozásai meg egyeznek az adóbevallás sorainak számozásával, azokba a sorokba kell beírva a jövedelmedet (bemásolva, vagy összessítve ha több igazolásod van)
"Ha 25 éven aluliak vagyok akkor nekem adóbevallásal nem is kell foglakoznom igaz?"
Kortól függetlenül kell adóbevallást benyújtani, ha volt adóköteles, vagy bevallásköteles bevételed/jövedelmed még akkor is, ha egyébként SZJA-fizetési kötelezettséged kedvezmények által nem keletkezett. Ugyanis nem csak az adót valljuk be, hanem az adóalapot (jövedelmet/bevételt) is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!