Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Önkormányzati adó eladott...

Önkormányzati adó eladott ingatlan után?

Figyelt kérdés

Kaptam egy csekket; nyilván hívni fogom őket. A kérdés az, hogy nekem kellett volna bejelenteni az Önkormányzatnál, hogy az ingatlant eladtam?

Vagy az új tulajnak?

2023. febr. 23. 13:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha 2023 januar 1-en mar nem a te neveden volt az ingatlan, akkor termeszetesen az adot nem neked kell mar fizetned.

Szerintem neked is be kellett volna jelenteni az adasvetelt meg a vevonek is.

2023. febr. 23. 14:02
 2/7 A kérdező kommentje:

Közben beszéltem az ügyintézővel, nekem is és az új tulajnak is be kellett volna jelenteni. Elszúrtuk mindketten.

Nem kell fizetnem, csak bizonyítanom kell, hogy eladtam.

Ja, és az új tulaj 2 hónap múlva tovább ajándékozta a fiának. Akkor neki nem kell fizetni? Vagy csak be kellett volna jelenteni? (A fia sem jelentette be...)

2023. febr. 23. 14:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez miféle adó?
2023. febr. 23. 14:57
 4/7 A kérdező kommentje:

Kommunális adó. Az ingatlan után kell fizetni. (Nem mindenütt kell, de nagyon sok önkormányzat kirója)

Az már csak hab a tortán, hogy a tavalyihoz képest 50%-kal megemelték a díjat.

2023. febr. 23. 15:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Annak kell fizetni a kommunalis adot, akinek a tulajdonaban volt az ingatlan januar elsejen.
2023. febr. 23. 15:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Melyik város ez? Nálunk nincs ilyen, pedig megyeszékhely.
2023. febr. 23. 15:43
 7/7 A kérdező kommentje:

Tolna megye, Bonyhád. Még csak nem is megyeszékhely. De Szekszárdon is kell. (Az megyeszékhely:)

Nem vészes amúgy, mert eddig évente 10 ezer volt - most 15 - , de kell fizetni.

2023. febr. 23. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!