Diákhitelt nem tudom fizetni, mit fognak csinálni?
Nos a helyzet közel sem annyira egyszerű, mint átlagosan megnézzük a kérdést.
Sikeresen elvégeztem felnőttképzésben egy szakmát, 1,5 éven keresztül.
Súlyos balesetet szenvedtem, nem tudok járni sem, egyrészt a személyes jelenlétemmel és mindenféle orvosi papírokkal, műtéti jegyzőkönyvekkel tudom alátámasztani az állapotom, és fizetőképtelenségem.
Mivel ha jól állna a családom, nem vettem volna fel diákhitelt a suli alatt, de mivel nem állunk fényesen, így havi 20 ezres törlesztő részletet sem tudják átvállalni, amíg fel nem épülök.
Felvettem a kapcsolatot a diákhitelesekkel, őket nem érdeklik ez a helyzet, esedékes és kész, végrehajtókkal fenyegetnek.
Mire számíthatok, mi tévő lehetek?
NAV-hoz kerül át végrehajtásra egy idő után.
Több diákhitelesnek is sikerült részletfizetésben megállapodni a MKK Zrt-vel.
Ha a NAV nem talál lefoglalható vagyont nálad, és másból sem tudja behajtani rajtad, akkor eredménytelennek nyilvánítja a végrehajtási eljárást és megszünteti azt. Erről értesíti az MKK Zrt-t is. A diákhitel elévülése minden egyes végrehajtási cselekménnyel újraindul. Ebből kifolyólag az MKK Zrt. vigyázni fog arra, hogy ne évülhessen el, ezért újra és újra kérni fogja a NAV-ot a követelésük behajtására. Erre a NAV eredménytelenségről szóló értesítését követő 1 év elteltével van ismét lehetősége, akár életed végéig.
Én nem menekülök el a részletfizetés alól, csak jelenlegi állapotomban nem tudom kivitelezni.
Nem kértem egészségügyi károsodást magamnak, érted?
Amit felvettem, aláírtam, én vállalom is.
De ha egyszerűen nem tudok lábra állni, akkor mit csináljak???
"Én nem menekülök el a részletfizetés alól"
Ezt senki nem állította.
Leírtuk, hogy mire számíthatsz. Ez volt a kérdésed lényege, nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!