Valaki segitene kiigazodni?
Férjem 2017óta egyéni vállalkozó.
2021ben a vállalkozás mellett vállalt egy főállást is. A KATA maradt másodállás.
2021.10.18.án volt a cégnél az utolsó napja. Utána ment vissza egyeni vallalkozásba főállásba.
Az exkönyvelő már itt elcseszt, mert a vállalkozást 10.19 helyett 10.18al tette főállássá.
Fizette minden hónapban a katát, amit előírtak. Eddig semmi probléma nem is volt.
Decemberben a könyvelője külföldre költözött, férjem pedig azóta szünetelteti a vállalkozást.
Tegnap elment a munkanélkülibe, ott azt kondta a hölgy, hogy 2021.10.18tól nincs férjemnek munkaviszonya?! Mert ő úgy látja a rendszerben.
Kérdem én, ez hogy lehet?
Egyebi vállalkozói nyilvántartásban ott van, hogy főfoglalkozása. A katát minden hónapban előírták.
Ha a tb-nél kérdezem le, akkor ott is szerepel, hogy 2021.10.18tól a vállalkozásában ott van.
Nem vagyok könyvelő, csak tanultam pénzügyet, lekértem a könyvelő által leadott papírjait. 2021.10.végén leadott egy 21T101e-t, hogy gisszajelentette főállásba.
Valaki ehhez valamit tudna szólni?
Könyvelőhöz nem mennénk emiatt egyenlőre. A régi könyvelő meg mossa kezeit, ő külföldről mar nem foglalkozik ilyenekkel.
"Tegnap elment a munkanélkülibe, ott azt kondta a hölgy, hogy 2021.10.18tól nincs férjemnek munkaviszonya?! Mert ő úgy látja a rendszerben."
Ez így van. Az egyéni vállalkozó nem munkaviszony. A férjed gondolom mondta hogy munkaviszonya valóban akkor volt utoljára, de x és y időszak között egyéni vállalkozó volt.
2!
Igen mondta. Vitt is róla nav igazolást.
Jó lenne látni, hogy mi lett beadva abba a 101e-be. Katást két helyen is kellett anno jelenteni, nem csak egy oldalon.
Amúgy itt nem (csak) a könyvelő lehet sáros. Ha a 10.18-tó jelentette főállásúvá és 10.18-án még munkaviszonya volt, akkor a NAV is hibázott a feldolgozásban (amúgy katánál a teljes hónap számít, szóval a törtidőszak fizetendőnél pl nem releváns, egész hónapra főállásúnak számít).
Csak a 101e lett leadva, más nem.
Igen, azt tudjuk, hogy 1 nap miatt is kell katát fizetni. A nav meg simán feldolgozta így, a mai napig nem derül ki, ha most nem megy be a munkanélkülibe.
A 101e ben az lett leadva
A főlap ugye az adatai.
És azthiszem az a0 adatlap 10 pont. Munkavégzés jellege, es utt egy u betü, higy uj bejegyzés (gondolom) és a 2021.10.18.dátum.
Most megnyitottam, valóban.
A02 lqpon is van kitöltés.
Hogy főállásúnak minősül, dátum, illetve hogy a biztosítás ezzel a bejelentéssel jöb létre ott egy x.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!