Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Létezik adómentesség 200 ezer...

Létezik adómentesség 200 ezer forintig?

Figyelt kérdés

Hallottam olyat, hogy 200 ezer forintig adómentes évente egy ember, ezért kérdem, hogy ez miként és hogy van. Nem tudom, hogy ez igaz-e egyáltalán és igen, teljesen tudatlan vagyok ebben a témában, ezért kérdem.

Szóval van olyan, hogy nem kell fizetni adót vagy bevallani éves szinte 200 ezer forintot?

Köszönöm a válaszokat:)

2023. jan. 26. 13:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem létezik.

A használt ingóságok eladására van éves keret, de az meg több, mint 200.000.

Ha 10 ezret kerestél, azt ugyanúgy be kell vallani.

2023. jan. 26. 14:26
 2/2 anonim ***** válasza:

Valahol félszavakban olvastál valamit és abban reménykedsz, hogy nem kell adóznod? Hahaha! Nem úgy megy az!

Namármost, amit te olvashattál, az az lehetett, hogy az átalányadózó egyéni vállalkozónak a minimálbér (ami tavaly 200 ezer volt) feléig nem kell SZJA-t fizetni.

2023. jan. 26. 14:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!