Most én honnan tudjam hogy kell - e fizetnem?
Azt fix hogy Kínából rendeltem 7.000 Ft értékben (benne van a szállítási díj is)
Reggel nézem a csomagnyomkövetőt és az alábbiakat írja:
23-01-17 05:00
Linehaul ügynök
Csomagfeladás a Transit Facility-ben, Csomagfeladás
23-01-17 04:00
Vámnyilatkozat kitöltve
Na most ott az van írva hogy vámnyilatkozat kitöltve. Na most én honnan tudjam hogy az illetékesek Kínában milyen vámnyilatkozatot tettek?
Konkrétan 2 pár LED indexet rendeltem Kínából kb: 6.000 forint értékben (előre kifizettem) a szállítási díjat is magában foglalja. Terhel még valami díj ha ideér? Honnan tudom ezt meg? Valaki aki jártas ebben?
A fruugo.hu oldalon rendeltem ha ez esetleg segítség.
Egyáltalán nem biztos hogy Kínából egyenesen Budapestre jön (mint azt korábban leírtam). De ha Budapestre érkezik ma, akkor is csak annyit fogsz látni, hogy már Budapesten van. Ezzel meg nem vagy sokkal beljebb, mert Magyarországon biztosan nem fog megkezdődni semmilyen adminisztrációja hétfőnél előbb.
Viszont mivel nem csak a te csomagod érkezik azzal a szállítmánnyal, hanem esélyes hogy vagy ezer másik is, amiket egyesével fognak majd vámolni, ezért legalább 1-2 nap, mire megnézik, döntenek róla.
Utána jön a nagy kérdés, hogy elérnek és értesítenek az eredményről, vagy továbbküldik a postának és kézbesítés kor értesül az róla, hogy mennyi a vám (mint azt már leírtam korábban).
Okés csak azt nem tudom ha vámot nem kérnek akkor áfát azt biztosan
Vagy azt se? Mert én már előre fizettem mindent postadijtol kezdve a termék árát
Új információ a csomagomról: Legutóbbi esemény -- 23-01-21 07:09 -- -- A vámkezelés befejeződött.
Elméletileg már itt van Magyarországon.
Rendeltem enis onnan mar
Nyugi viszi majd a futár
Ezt nem szükséges minden nap leírnod. Nem véletlenül írtam, hogy 3-5 nap eltelik majd azelőtt, hogy megkapod.
Elég ha majd akkor jelzed, hogy mi lett belőle, ha már kézhez kaptad. Ha jövő héten sem hallasz róla, akkor panaszkodj a postának. Addig csak várj türelemmel. Attól, hogy naponta nézegeted, még nem fog gyorsabban megjönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!