Élettárs kapcsolat!?

Figyelt kérdés

Lehet buta kérdés viszont tudna valaki segíteni?!

Egy lakcímen vagyok a gyerekeinek viszont nem vagyunk se házasok,és élettársi kapcsolatban sem vagyunk.

Visza tudom így igényelni az éves adót ?

3 gyerekre, úgy hogy decemberben töltöttem a 25 évet?

2023. jan. 14. 21:06
 1/4 anonim ***** válasza:
83%
Nem sikerült értelmesre a mondat de nem is számít. Nem nagyon fizettél adót, amit vissza lehetne igényelni.
2023. jan. 14. 21:54
 2/4 anonim ***** válasza:
71%
Mit akarsz visszaigényelni és milyen jogcímen?
2023. jan. 14. 22:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Családi kedvezményből a járulékot akarná gondolom. Egyéb feltételek fennállása esetén simán megoldható.
2023. jan. 14. 22:52
 4/4 anonim ***** válasza:

"Egy lakcímen vagyok a gyerekeinek viszont nem vagyunk se házasok,és élettársi kapcsolatban sem vagyunk."

Valóban nem sikerült értelmesen leírnod a kérdésed. :)

Te kérdező együtt élsz valakivel és 3 gyerek van még a háztartásotokban, akiket együtt neveltek?

Mert ha igen, akkor azzal a valakivel élettársi kapcsolatban vagy.

Családi kedvezményre az jogosult, aki a szóban forgó gyermekekkel kapcsolatban családi pótlékra is jogosult (lenne).

Ha a Te vér szerinti gyerekeid, akkor nyilván családi pótlékra is jogosult vagy utánuk, hiszen a háztartásodban neveled őket, így az adóval kapcsolatos családi kedvezményre is jogosult vagy.

Ha a veled élő illetővel közös gyerekek, akkor rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint rád, hiszen ő is vér szerinti szülő és a háztartásában vannak a gyerekek. Tehát együtt vagytok jogosultak az adóval kapcsolatos kedvezményre.

Ha a veled élő illető nem vér szerinti szülője a gyerekeknek, akkor ő kizárólag év végén az adóbevallás keretein belül tudja érvényesíteni azt a kedvezményösszeget, amit Te nem tudtál, vagy nem akartál érvényesíteni.

2023. jan. 15. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!