Ha 25 év alatti vagyok és külföldi cégnél vagyok szabadúszó, hogyan zajlik az adózás?
Figyelt kérdés
Egy külföldi cégnek (még csak székhelye sincs magyarországon és a fizetést sem forintban kapom) végzek el rendszeresen feladatokat fizetésért (nincs semmi fix idő amikor dolgoznom kell, ha kapok munkát rendszertelenül akkor végzem el). Tehát semmilyen módon nem vagyok foglalkoztatott, inkább egy kliens, akitől ez a cég megveszi a munkáját. Mivel 25 év alatti vagyok tudom hogy nem kell fizetnem adót, a tb-t meg magamnak fizetem már egy ideje. Akkor ezen kívül nekem semmilyen fizetési kötelezettségem nincs az állam felé, csak majd 25 éves kortól?2023. jan. 9. 17:04
1/9 anonim válasza:
Hát ha full feketén foglalkoztatnak, akkor sehogy. Nem kérnek számlát?
2/9 A kérdező kommentje:
Nem kérnek, illusztrátorként szoktam havonta párszor elvégezni munkát, itt pár ezres tételekről van szó. Teljesen nemzetközi a cég, rengeteg más országból, nem csak magyarországból vannak klienseik, gondolom ezért nem megoldható a számla sem, mert minden országra más a szabályzat. Sajnos nem vagyok jártas a könyvelésben, információt is nehéz találnom erről mert ugye ez eléggé egyedi eset
2023. jan. 9. 17:18
3/9 anonim válasza:
Szerintem azért adóbevallást majd kell beadnod májusban, ahol fel van tüntetve a jövedelmed.
4/9 A kérdező kommentje:
Azt természetesen be fogok adni! Akkor ezen kívül nincs más tennivalóm?
2023. jan. 9. 17:20
5/9 anonim válasza:
De van.
Beszélj egy könyvelővel, hogyan kéne adózz ill hogy ne üsd meg a bokád
6/9 A kérdező kommentje:
Arra már én is gondoltam, de mit kellene adóznom ha szja mentes vagyok?
A kötelezőről amit tudok a tb, de azt fizetem, küldték is anno rögtön a lapot.
2023. jan. 9. 22:05
7/9 anonim válasza:
Szja mentesség nem mindenre van és járulékokat akkor is kell fizess, ha szja-t nem
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, könyvelő lesz ebből ha jól látom, mivel nagyon egyedi esetek egyvelege ez, remélhetőleg Ő majd kigobozza...:-)
2023. jan. 9. 23:14
9/9 anonim válasza:
Az elmondásod szerinti foglalkoztatásod az itthoni megbízási jogviszonynak felel meg és bizony az után is van tennivalód adókedvezménytől függetlenül.
Ne ülj a fenekeden, egy hozzáértő könyvelővel konzultálj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!