Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A KATA összegét a NAV-nak a...

A KATA összegét a NAV-nak a gépjármű adó szamlájára küldtem -mert ez volt elmentve- de van külön számlaszám a Navtól az egyéni vállalkozók számára, arra kellett volna küldjem. Jelentheti ez naluk azt mintha nem fizettem volna ? Vagy mit tegyek?

Figyelt kérdés
2022. dec. 5. 10:20
 1/9 A kérdező kommentje:

Vagy nem baj? Mert ugyis látni fogják.

Természetesen az adószamom is megadtam .

Ez az első befizetésem.

A könyvelő mondta hogy ugyanarra a szamlara kuldhetem, amire az adó tartozásom( a gépjármű adóhoz kellett még par 100ft-ot fizessek) de lehet figyelmetlenül informált, mert most vettem észre hogy van külön számlaszám az egyéni vállalkozók számára.

2022. dec. 5. 10:23
 2/9 anonim ***** válasza:
Csinálj egy átvezetést a két adónem között és akkor rendben is leszel.
2022. dec. 5. 10:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Hogy erted az atvezetest?

Nagyon szépen megköszönném !

Igyis köszönöm szépen a faradozásid!

2022. dec. 5. 11:35
 4/9 A kérdező kommentje:
Fáradozásod !!
2022. dec. 5. 11:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Atvut17 nyomtatványon tudsz adónemek közt pénzt átvezetni.
2022. dec. 5. 11:51
 6/9 anonim ***** válasza:

"Jelentheti ez naluk azt mintha nem fizettem volna "

Igen, ez azt jelenti. Egyik adónemen hátralékod van, a másik adónemen túlfizetésed. A túlfizetéses adónemről vezettesd át a hátralékos adónemre az összeget. MIELŐBB!

2022. dec. 6. 04:00
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm de hogyan? Menjek el a bankhoz es ott megoldják? Hogy kell azt csinalni lépésről-lepesre?

Vagy legalább az első 2 lépés mi pontosan?

Koszi

2022. dec. 6. 09:29
 8/9 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb az, ha szólsz a könyvelődnek és ő megcsinálja az átvezetést helyetted. A bank ilyennel nem foglalkozik (nem is tud).
2022. dec. 6. 09:45
 9/9 anonim ***** válasza:

A NAV-hoz kell benyújtani a fenti AVTU17 számú nyomtatványt, értelemszerűen kitöltve. Azon jelölöd, hogy melyik adónemről (túlfizetéses) mekkora összeget vezessen át a NAV egy másik adónemre (hátralékos). Miután átkönyvelték, helyreáll a rend és nem lesz egyik adónemen túlfizetésed (erről kéred az átvezetést), a másikon pedig hátralékod (erre kéred az átvezetést).

Tehát ez nem pénzforgalmat jelent (banknak köze nincs hozzá), hanem technikai könyvelést a NAV részéről. De csak akkor könyveli át egyikről a másikra az összeget, ha a fenti nyomtatványon kéred tőle.

2022. dec. 6. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!