Nem azt a nettót kaptam, amiben megegyeztünk, de a bruttó stimmel. Nem értem a bérpapírt, mit jelentenek a rubrikák?
Fél hónapot dolgoztam (10 munkanap), és volt még egy munkaszüneti nap, ünnepnap. A kifizetések rubrikában a besorolási bér kevesebb, mint szerintem kéne, és így a végeredmény is. Azt gondoltam, félhavi nettót fogok kapni.
Milyen adatot kell néznem, ami mutatja, miért kevesebb, mint gondoltam?
Ez volt az első munkahónapom belépés után.
(Adóelőleget, tb-járulékot, szochót vontak.)
Összegre mennyit kaptál és mennyit "akartál" kapni?
Mert ugye úgy kell számolni a részidőre a bért, hogy:
Havi bruttó / munkanapok száma (ebbe a fizetett ünnep is benne van) * ledolgozott napok száma = részidőszaki bruttó.
Havibér vagy órabér?
Ha havibér, akkor elosztod 21-gyel (október ennyi munkanap), megszorzod tízzel, ha nincs pótlék, ez a bruttód.
ebbe a fizetett ünnep is benne van
Dehogy van benne az osztószámban.
4, fogallmad nincs a témáról.
Általános munkarend szerinti napok száma az osztószám. Ezért nem mindegy pl, melyik hónapban fizetnek neked szabimegváltást. HA szerencsés vagy, akkor pont kevesebb a munkanap.
A 10 munkanap bruttója alapján számoltak ezek szerint. (Az ünnepnap ledolgozásakor még nem dolgoztam ennél a cégnél, ezért azt nem vették bele.)
Tehát akkor a megbeszélt bruttó - és nettó - a hiánytalan munkahónapokban van, akkor is, ha 20, akkor is, ha 22 munkanap van, és ez a számolgatás csak a tört hónapokban érdekes.
7, vagy nagyon hülye vagy a szakmához, vagy ócskán trollkodsz.
Mt 136 (3)
A havi alapbér meghatározott időszakra járó részének számításánál a havi alapbérnek a hónapban irányadó általános munkarend szerinti egy órára eső összegét szorozni kell az adott időszakra eső általános munkarend szerinti teljesítendő órák számával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!