Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Pénztárkönyv rendbetétele utólag?

Pénztárkönyv rendbetétele utólag?

Figyelt kérdés

Adószámos magánszemélyként utólag szeretném kitölteni a pénztárkönyvet több évre visszamenőleg. Hogy kell ezt csinálni?

1-3 számlát adtam ki évente, és kb. ennyi költség számlám is volt.

Nem ebből élek.

Simán csak beírom költség és kadás sorokba, gondolom.

Át kell vinni következő évre a végösszeget, ugye?

Az adóbevalláson ott csak az összbevételnek kell stimmelnie, ha 10%-os költséget adtam meg.

Nagyon köszi!

2022. nov. 13. 07:02
 1/5 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Nem kell pénztárkönyv. Átalány esetén elég a bevételi nyilvántartás.
2022. nov. 13. 07:07
 2/5 anonim ***** válasza:
Pénztárkönyvet nem a társasházaknak, egyesületeknek stb kell vezetnie? Adószámos magánszemélynek nem. Én így tudom.
2022. nov. 13. 07:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Rosszul tudod.
2022. nov. 13. 07:48
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha 10 %-os költséghányad módszerével határozod meg a bevételedből a jövedelmet (adóköteles jövedelmet), akkor elég csak bevételi nyilvántartást vezetni.

Ha tételes költségelszámolással, akkor bevételi- és költségnyilvántartást kell vezetned -> költségszámla-gyűjtögetős módszer.

Ez nem feltétlenül pénztárkönyvet jelent.

2022. nov. 14. 20:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. nov. 14. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!