Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A vállalkozások mennyire...

A vállalkozások mennyire szokták követni a kintlévőségeket?

Figyelt kérdés
Tudom hogy elég tág kört mondtam, de fókuszáljunk mondjuk a kis- és középvállalkozásokra ahol nincs annyi ember a teendőkre. Mennyire követik ezeket, van hogy elfeledkeznek néhány kiszámlázott dologról?
2022. okt. 29. 00:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem jellemző. Ez tipikusan olyan terület amit időközönként mindig ellenőriznek, bár ez lehet jópár hónap is. Mindenki szeretné a pénzét látni az elvégzett munkáért. Őszintén ha tippelni kéne inkább a nagyobb feledkeznek meg a kisebb tételekről, pénzügyesként bizonyos cégeknél volt olyan, hogy adott értékhatár alatt nem foglalkoztunk a kisebb tételekkel. Viszont szerintem a KKV-kvra ez kevésbé jellemző.
2022. okt. 29. 02:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Volt már, hogy elfelejtettem 2 milliót kiszámlázni, de aztán mikor megtörtént vettem rajta autót. Ez jó régen volt.
2022. okt. 29. 05:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Nehéz lenne elfelejteni, mivel bemne van a könyvelésben.
2022. okt. 29. 08:08
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

"A vállalkozások mennyire szokták követni a kintlévőségeket?"

Ne hülyéskedj! Az egyik legfontosabb dolog egy vállalkozás életében, hogy követi ezeket.

2022. okt. 30. 08:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Online számlázó program nyitó oldalán az első információ, hogy mennyi kiegyenlítetlen számlája van a cégnek és ebből mennyinek járt már le a fizetési határideje.

Innen első kattintásra mutatja a számlák listáját, következő kattintásra mutatja a cégeket/személyeket, akinek a számla ki lett állítva, még egy kattintásra mutatja az elérhetőségeiket, hogy lehessen fizetési felszólítást küldeni.

A cégek abból a pénzből élnek, amit a kiállított számlák kiegyenlítésekor megkapnak. Ebből van bevételük, pénzük a működésre, fizetésekre, stb.

Nem utolsó sorban azokat az eszközöket, anyagokat és szolgáltatásokat is ebből a pénzből fizetnek ki, amiket már felhasználtak a neked készült termék/szolgáltatás előállításához, beszerzéséhez, kiszállításához.

Szerinted mennyire követik?

Lehet, hogy nem írkálnak napi szinten, de valószínűleg minimum negyedévente fordítanak rá időt - addig meg ketyeg nekik a késedelmi kamat, amivel növelni fogják a követelés összegét...

2022. nov. 13. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!