Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha Kft. dec. elején alapul és...

Ha Kft. dec. elején alapul és egy vevő ekkor majd vásárolna 250 ezer Ft-ért, vhogy legálisan lehet azt az árbevételt jövő évre tenni, hogy a cég árbevétele 2022 évre inkább 0, mint 250 ezer Ft legyen?

Figyelt kérdés

2022. okt. 23. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Tok mind1
2022. okt. 23. 20:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Mármint mi mindegy?
2022. okt. 23. 20:27
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Van olyan eset, amikor igen, de alapesetben nem.
2022. okt. 23. 21:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Mármint hogyan, milyen esetekben igen?
2022. okt. 23. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:
44%
Erre szerintem a kft könyvelője tökéletes választ tudna adni.
2022. okt. 23. 23:38
 6/10 anonim ***** válasza:

Az árbevételt egy módon lehet csökkenteni: kevesebbet adsz el (vagy egyáltalán nem adsz el). Ennyire egyszerű.

Az eredményt lehet csökkenteni, vagy a gazdasági esemény eredményhatását "átvinni" 2023-ra. Előbbit a költségek és ráfordítások növelésével tudod megtenni. Utóbbit passzív időbeli elhatárolásnak hívják, de ilyen esetben nem érdemes vele bohóckodni. Teljesen mindegy, hogy mennyi lesz az egy hónapra vonatkozó eredményed.

Véleményem szerint jobb, ha minél magasabb az árbevételed és az eredményed már a tört gazdasági évben is, mert lesz nyoma a mérlegben a cég valódi működésének.

2022. okt. 24. 01:15
 7/10 anonim ***** válasza:
60%
60 éves koromra egyetlen fontos dolgot tanultam meg az üzleti világban, ez pedig az, hogy nem érdemes sumákolni. Mert akkor nem kell magyarázkodni. Egyszer elkísértem a könyvelőt egy NAV ellenőrzéshez. Fiatal kislány volt a NAV-os, és zsírprofi. Egy alvállalkozónk miatt volt a vizsgálat.
2022. okt. 24. 09:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, rágugliznak a lehetséges vevők ezrei, vagy ismerőseim 2023-ban és látják, hogy hogy néhány százezer Ft-nyi volt az éves forgalma és akkor arra gondolhatnak, hogy nagyon nem megy a biznisz. Akkor már talán jobb imidzs egy majdnem alvó cég. Ezért gondoltam, hogyha legálisan lehet, akkor jobb lenne jövő évre tenni az árbevételt.
2022. okt. 24. 10:11
 9/10 anonim ***** válasza:
#8: Szerintem nem. Inkább kevés mint teljesen nulla. Egyébként pedig a legtöbb céginformációs szolgáltatás kiírja az indulás dátumát. 2022. december és 2023. május között semmilyen adat nem fog látszódni, 2023. május és 2024. május között pedig a december 1. és 31. közötti adat.
2022. okt. 24. 12:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Na hát pont ezt akarom elkerülni, hogy sokan azt gondolják hogy ez egy vergődő cég. Jobb imidzs az alvó.
2022. okt. 24. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!