Navnál ez hogy van?
Figyelt kérdés
Amig munkanélküli voltam, magam fizettem a Tb-m. Lett munkám. Kaptam levelet a Navtól, hogy a rendszerben látják a bejelentett munkaviszonyt, és hogy abból fogják vonni a Tb-t. Viszont van túlfizetésem is,mert amikor nem volt munkám, akkor általában több tb-t fizettem. Ami túlfizetésem van, azzal mi lesz? Ki kell vennem? Vagy ha nem veszem ki, akkor az ugyanúgy ott marad a nevemen?2022. okt. 16. 18:29
1/5 anonim válasza:
Túlfizetésnél sosincs gond.Ott marad ha nem veszed ki.Ha majd megint magad után kell fizetni annyival kevesebbet fizess
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2022. okt. 16. 21:40
3/5 anonim válasza:
Ha többet fizettél be, mint amennyit kellett volna, akkor az 5 évig túlfizetésként ott mutatkozik az adófolyószámládon.
5 év után a visszaigényléshez való jogod elévül, tehát ha addig nem vezetteted át egy hátralékos adónemre a túlfizetésként jelentkező összeget (ha van, vagy lesz olyan), vagy nem kéred vissza, akkor letörlik.
Nyilván ha íródik elő újabb kötelezettség egyszer azon az adónemen, amelyre megfizetted a "több" összeget, akkor a "több" összeged újabb befizetések nélkül is előbb utóbb el fog fogyni.
Lehetőleg ez 5 éven belül történjen meg...
A túlfizetést átvezettetni, vagy lakcímre, bankszámlára kiutaltatni a következő nyomtatvány kitöltésével és a NAV-hoz történő benyújtásával lehet:
Jobb oldalt, kék színnel -> az letölthető
4/5 anonim válasza:
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2022. okt. 17. 18:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!