Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hagyatékban talált valutáról...

Hagyatékban talált valutáról kell-e nyilakoznom?

Figyelt kérdés
Édesapám márciusban hunyt el, és még csak most találtam meg a cuccai között kicsivel több mint 800 amerikai dollárt. Rettegek a NAV-tól és amíg nem tudom, hogy kell-e utána adózni addig nem akarom elkölteni. Az öcsém már azonnal el akarta felezni, de mondtam, hogy addig nem nyúlunk hozzá amíg nem tudjuk mi a teendő.

2022. szept. 28. 08:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Au. Felezzetek! Senkit nem érdekel ez
2022. szept. 28. 08:56
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Igen, kellene. Az állam minden alkalommal tartja a markát ha egy kispolgár valami apróhoz jut. Másik kérdés viszont, hogy ekkora összegnél senki sem fogja megkérdezni, hogy honnan van, ha esetleg el akarnád költeni a teszkóban. Én biztos nem szólnék senkinek, de hangsúlyozom, hogy ez nem követendő példa.
2022. szept. 28. 09:00
 3/5 anonim ***** válasza:
82%
Ha teljesen hivatalosan csinálják, akkor se kell semmit fizetni. Nincs haláladó, így nincs kötelezettség.
2022. szept. 28. 09:02
 4/5 anonim ***** válasza:
90%
A hagyatéki leltárban szokták feltüntetni, a közjegyző leszedi a százalékos sarcát és ennyi. Ha van egy csöpp eszetek - és nem fogsz emiatt a tesóddal a későbbiekben vitát nyitni -, akkor kussoljatok, nem kell emiatt a közjegyző vagyonát szaporítani.
2022. szept. 28. 09:47
 5/5 anonim ***** válasza:
"Rettegek a NAV-tól" - jól beléd nevelték ezt a hülyeséget
2022. szept. 30. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!