Deviza váltással járó nyereség adózása cégként?
Sziasztok!
Új vagyok kft világban, és próbálom megérteni a működési mechanizmusokat, igy KATA-ról átállva, a napokban alapítottam, egyedüli munkavállalóként benne, szellemi munka. Az idei várható nyereségem a maradék hónapokra 5-6M lesz, jövőre 20M körül. Azon gondolkodtam, hogy a befolyó pénzek egy részét, például az idei nyereséget nem veszem ki, mert általában Q2 végén kezdenek befolyni a pénzek a naptári évben, és jól jöhet ha van likviditás. Viszont addig se forintban álljon. Tehát átváltanám dollárra. Aztán ha kell, vissza forintra. Várhatóan ezzel nyereség keletkezik az árfolyamkülönbségből a remek kormányzati munkának hála. Ezt le kell adózni? Milyen címszóval? És ugyanez igaz arra is, ha mondjuk tesla részvényt veszek, vagy ethereumot? Van reális esélye annak, hogy bárki kiszúrja ha veszek 1000 dollárért coint céges készpénzzel, és ez 2000-t ér egy hónap múlva, az 1000 kp-t visszateszem a házipénztárba, a nyereséget pedig nem? Tisztán tervezem csinálni a dolgokat, csak nem látom át a rendszer határait. Köszi!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!