Mennyi adó-visszatérítésre vagyok jogosult ? 6 órás bejelentéssel , bruttó 196000ft , . 25 éven aluli Jún.21.- Aug.26ig . Kis boltban dolgoztam . Mennyi adó-visszatérítésre számíthatok , volt benne 1 hét táppénz betegség miatt .
Én is azt kérdezem, hogy milyen adóvisszatérítésre gondolsz?
Ugyanis, ha 25 év alatti vagy, akkor havi 433.700 forint alatti bruttó bér esetén a munkáltató nem von le a béredből SZJA előleget. Kizárólag akkor von, ha írásban úgymond felhatalmazod erre.
Ha nem vont, akkor logikusan nem fizettél be semmit az államnak SZJA előlegként. A semmiből nincs mit visszaigényelni.
Ha valamiért mégis volt a munkáltató (mert írásban erre hatalmaztad fel, vagy egyébként elrontotta a bérszámfejtést ilyen szempontból), akkor a bevallásban utólag érvényesítheted a 25. év alattiak kedvezményét, és amit a munkáltató év közben Tőled levont SZJA előlegként, azt az összeget visszaigényelheted az államtól.
"szabadnapokat kifizetése hogyan történik"
Június 21-től augusztus 26-ig állt fenn a munkaviszonyod. Tehát összesen 67 napig.
25 év alatti vagy, tehát évente 20 nap szabadság jár Neked.
A fenti 67 napra így időarányosan 20 nap : 365 nap x 67 nap = 3,685 tehát 4 nap szabadság jár. Ha ezt a munkaviszony végéig nem vetted ki/nem adták ki, akkor a munkaviszony megszűnését követő 5. munkanapig ki kell fizetniük. Ha önként nem mész be az elszámolásért, leszámolási papírokért, (nem vagy köteles!) akkor postán kell továbbítaniuk azokat. Ha a bért nem utalással fizették, hanem készpénzben kaptad, akkor azt is postán kell továbbítaniuk a nyilvántartásukban szereplő címedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!