Ma a főállásom mellett a saját vállalkozásomat csinálom mellékállásban, akkor is kell TB-t fizetnem?
Figyelt kérdés
szja, szocho fizetés kötelező, de ilyenkor is be kell fizetnem a TB-t is? vagy azt úgymond befizeti az elsődleges munkahelyem és kész?2022. aug. 26. 11:30
1/7 anonim válasza:
Attól függ, milyen adózást választasz és mekkora a bevétel
2/7 A kérdező kommentje:
előszor olyan havi fél m-val számolok próbaképp, eddig az átalánnyal számoltam csak, ott ha jól értettem pl kell. van tipped esetleg miben gondolkodhatnék még? így hogy a KATA kilőve (mert mellékállásban csinálnám ugye)
2022. aug. 26. 11:39
3/7 anonim válasza:
Átalányban mellékállásúként csak 1,2M jövedelem felett kell fizetned az adókat és a járulékokat.
4/7 A kérdező kommentje:
leírom, hátha úgy világosabban el tudom mondani mit nem értek:
tegyük fel hogy az árbevételem mellékállásban éves szinten 6millió HUF. (havi 500ezer)
a 80%-os hányadba tartozom. vagyis levonom a 6millió 80%-át, a maradékból kellene adóznom. marad ugye a 20%, vagyis 1,2m HUF évente. de 1,2M járulékmentes ahogy mondod. ilyen esetben marad az 1-2%-os iparűzési adó, és ennyi?:D kicsit kevesellném, ez havi pár ezer Ft-os tétel lenne ha jól gondolom. mit számolok el/nem számolok bele a dologba?
2022. aug. 26. 12:25
5/7 anonim válasza:
Jól számolod. Ha a 80%-ba tartozol, akkor 6 milkós bevételig adó- és járulékmentes vagy. Csak a kamarát kell fizetned meg a hipát.
6/7 A kérdező kommentje:
értem, nagyon köszönöm!
2022. aug. 26. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!