Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kaptam levelet a Nav-tol , de...

Kaptam levelet a Nav-tol , de most ezt hogyan értsem?

Figyelt kérdés
2022. aug. 25. 20:03
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs semmiféle papír csak a kamera ami a boltban van illetve a navos papír hogy bejelentett aztán cirka egy másfél hétre jött a papír hogy ugyanazon napon kijelentette/
2022. szept. 1. 17:01
 22/27 anonim ***** válasza:

Nem baj. Elmész, teszel a NAV-nál egy bejelentést, hogy ott dolgoztál ettől eddig.

Egyébként hogyan kaptál fizetést, átutalással, vagy a kezedbe perkálták a papírpénzt és az aprót?

Csak mert az is egyértelmű nyom, hogy a cég számlájáról ment a számlaszámodra pénz.

2022. szept. 1. 17:07
 23/27 A kérdező kommentje:
Sajnos kézbe
2022. szept. 2. 17:44
 24/27 anonim ***** válasza:

Hát ezek után te azt hitted, hogy bejelentett tisztességes vállalkozás?!

Na mindegy, akkor is jelentsd be nyugodtan.

Kimennek, ellenőrzik, a dolgozókat, ellenőrzik, hogy be vannak-e jelentve, és buknak. Nyilván sokan nincsenek, de ismétlem magam.

Ezután meg ha ez nem lenne elég, és tagadják, hogy téged is dolgoztattak, akkor lehet mondani a volt kollegák nevét, és legrosszabb esetben beidézik őket tanúskodni. Ilyen esetben a tanúskodás kötelező, és nem akarom-nem akarom kérdése.

100 %, hogy lehet ezt rendezni, és mindennek ellenére bukik a cég, és befizetik, amit kell. Én megtenném. De ne húzd a dolgot!

Esetleg még most írd össze a kollegák nevét és elérhetőségét, akikre emlékszel, csak azért mert addig jó, ameddig még ők ott dolgoznak.

Na szerintem kiveséztem a dolgot, innentől már csak ismételném magam.

Sok sikert!

2022. szept. 2. 18:05
 25/27 anonim ***** válasza:
Azért majd írd meg, hogy hogy döntöttél, és mire jutottál! - akár privátban is, kíváncsi vagyok rá, hogy minden rendben volt-e, de nem kell félned.
2022. szept. 2. 18:06
 26/27 anonim ***** válasza:

"És mi van ha nem találnak papírt mert felvan készülve."

Nyilván az ellenőrök sem hülyék, sok-sok éves tapasztalattal a hátuk mögött.

Tanúvallomásokat vesznek fel, minden más mellett. Ha valakit tanúként hallgatnak meg, ott nincs választás, hogy akarok tanúskodni vagy sem.

A hamis tanúzást a törvény bünteti! Erre már az elején felhívják a figyelmet! No meg ha akadályozzák a hatóság munkáját, még eljárási bírságot is kaphat bármelyik szereplő, nem csak a munkáltató.

Nem kell ettől félni, én már többször végigcsináltam ilyesmit. Meló van vele, meg időt igényel, de megéri.

2022. szept. 3. 05:15
 27/27 anonim ***** válasza:

Ne figyelmeztesd előre a munkáltatót, kollegákat.

A NAV átnézi hogy hányan vannak a munkahelyen, hányan vannak bejelentve, megnézik a könyvelést, meg rengeteg dolgot, és egyből meglátják, hogy mennyit sumákolt a munkáltató.

100%, hogy lebukik. Nem neked kell bizonyítani, a hatóság vizsgál, nyomoz. Neked bejelenteni kell.

2022. szept. 3. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!