Hol tudom megnézni, hogy mennyi illetéket kell fizetnem és mikor?
Lassan 1 hónapja kaptam, hogy ilettéket kell befizetnem ha felkerül az adófolyószámlámra. Oké, de ezt hol fogom látni?
És onnantol van elvileg 15 napom a fizetésre.
Na de én ezt hol látom majd?
Nem akarok kifutni az időből
Nem, a határozat jogerősség válásától számítva van 15 napod a fizetésre. Független attól, hogy mikor kerül a folyószámlára (mivel oda simán elő szoktak írni visszamenőleges dátummal).
A határozatban amit kaptál szerepel minden, hogy mennyit, hova és mikor kell fizetni.
Jogerőssé válást az határozat átvételét követő naptól számítjuk.
Ha 15 nap van beleírva, hogy addig lehet fellebbezni a határozat ellen, de Te nem lépsz meg ilyet, akkor a határozat átvételét (amikor a postástól átvetted, vagy az ügyfélkapun letöltötted) követő 15 napig lehet fellebbezni. Majd utána még 15 nap míg jogerős lesz. Tehát ha nem nyújtasz be fellebbezést a határozat ellen, akkor az átvételt követő 15 + 15 nap múlva lesz jogerős -> 30 nap.
Minden le van írva a határozatban, csak értelmezni kell tudni. Nyilván azért nem írnak bele pontos dátumot, mert előre nem tudni, hogy mikor veszed át a postán a határozatot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!