Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hol tudom megnézni, hogy...

Hol tudom megnézni, hogy mennyi illetéket kell fizetnem és mikor?

Figyelt kérdés

Lassan 1 hónapja kaptam, hogy ilettéket kell befizetnem ha felkerül az adófolyószámlámra. Oké, de ezt hol fogom látni?

És onnantol van elvileg 15 napom a fizetésre.

Na de én ezt hol látom majd?

Nem akarok kifutni az időből

2022. aug. 22. 14:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem, a határozat jogerősség válásától számítva van 15 napod a fizetésre. Független attól, hogy mikor kerül a folyószámlára (mivel oda simán elő szoktak írni visszamenőleges dátummal).

A határozatban amit kaptál szerepel minden, hogy mennyit, hova és mikor kell fizetni.

2022. aug. 22. 14:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy nem szerepel a határozatban és fogalmam nincs, hogy mit kellene tennem most.
2022. aug. 22. 14:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Azt erősen kétlem, hogy a határozatban nem szerepel az összeg, amit fizetned kell.
2022. aug. 22. 15:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Az szerepel, csak a datum nem, de közbe felhívtam őket
2022. aug. 22. 15:22
 5/8 anonim ***** válasza:
A dátum is szerepel. Tuti, hogy bele van írva, hogy a határozat jogerőssé válása után 15 nap (vagy valami ilyesmi).
2022. aug. 22. 15:36
 6/8 A kérdező kommentje:
#5 igen az benne, de honnan tudom mikor jogerős?
2022. aug. 22. 21:36
 7/8 anonim ***** válasza:
Onnan, hogy azt is írja a határozat. Pár ingatlan adásvételen már túl vagyok, úgyhogy kaptam pár ilyen határozatot, mindben benne van.
2022. aug. 22. 22:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Jogerőssé válást az határozat átvételét követő naptól számítjuk.

Ha 15 nap van beleírva, hogy addig lehet fellebbezni a határozat ellen, de Te nem lépsz meg ilyet, akkor a határozat átvételét (amikor a postástól átvetted, vagy az ügyfélkapun letöltötted) követő 15 napig lehet fellebbezni. Majd utána még 15 nap míg jogerős lesz. Tehát ha nem nyújtasz be fellebbezést a határozat ellen, akkor az átvételt követő 15 + 15 nap múlva lesz jogerős -> 30 nap.

Minden le van írva a határozatban, csak értelmezni kell tudni. Nyilván azért nem írnak bele pontos dátumot, mert előre nem tudni, hogy mikor veszed át a postán a határozatot.

2022. aug. 23. 04:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!