Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » KATA 18 millió határ, mit jelent?

KATA 18 millió határ, mit jelent?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ugye azt mondják, hogy 12M-ról 18M-ra emelték a határt, de 12M-ig AAM..

Most ez mit jelent akkor?

Tehát simán túlléphetem a 12 milliót, csak utána áfás számlát kell adják,

majd a következő évbe ugyanúgy 12M-ig AAM?

Elore is köszönöm!

2022. aug. 18. 15:04
 1/8 anonim ***** válasza:
12 millió felett áfás számlát kell adnod (nem minden esetben, vannak kivételek). Viszont jövőre és utána évben is áfásnak kell maradnod, szóval nem lesz már 12M AAM kereted.
2022. aug. 18. 15:09
 2/8 A kérdező kommentje:

Ohh, értem. Köszönöm szépen az infót.

Kicsit mehetett volna az AAM kerete is, ha már cégeknek nem lehet számlázni.

2022. aug. 18. 16:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a 12-ről 18-ra emelésnek semmi értelme, csak egy látszat módosítás. Így hogy nem lehet cégeknek számlázni már tényleg semmi értelme áfásként katázni, tehát az AAM-ből senki nem fog kilépni. Persze a fideszes nyuggereket lehet nyugtatni, hogy az onoka már 18 millióig kereshet, nincs is itt hanyatlás. Meg költsége sincs, meg amúgy is kata = max bevétel, nyugati szint vagyunk kéremszépen.
2022. aug. 18. 22:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Nagyon jól leírtad!

Valahogy be kell fogni a birkák száját sajnos… És ez a látszat módosítás tökéletes volt erre.

2022. aug. 19. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Teljesen igazatok van, viszont vannak üdítő kivételek. Én külföldre számlázok, ami nem számít bele az adómentes keretbe, így nekem ténylegesen 18 lett a katakeret büntiadó nélkül. Viszont tudom, hogy ez kb a vállalkozók <1%-ra igaz csak :\
2022. aug. 19. 13:23
 6/8 A kérdező kommentje:

Én örülök ha valaki ki tudja használni a lehetőségeket!

Viszont igen, “sajnos” a Te eseted szerintem is 1% alatti lehet.

2022. aug. 20. 03:13
 7/8 anonim ***** válasza:
én külföldre számlázok és eddig necces volt a 12 millió, most pedig bőven túl is fogom lépni. Szóval nekem nagyon jó, hogy havi több mint 1 milliós bevételt letudok 50k adóval
2022. aug. 23. 00:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Így teljesen oké, és örülök is neki, hogy van akinek jó lett ez.

De azért jobban örültem volna ha úgy alkotják meg ezt a rendeletet, hogy 12-ig AAM, 12-től ÁFA. De nem esel ki az ÁFA körből.

Persze, álmodik a nyomor tudom..

2022. aug. 23. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!