Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Könyvelő KATA-s Bt.-vel mi...

Könyvelő KATA-s Bt.-vel mi legyen? Valaki, tipp?

Figyelt kérdés

80%-ban cégeknek számlázunk, az éves árbevétel 8 millió forint körül van. Kiadás az irodabérlés és az autóbérlés, ez havi 200 ezer forint összesen.

A bajunk az, hogy a cégek akiknek dolgozunk, nem fogadják el, hogy egyéni vállalkozóként könyveljünk nekik. Azt mondják, nekik garancia, presztizs, hogy egy céggel állnak kapcsolatban, nem magánszeméllyel, 4-en jelezték, hogy elmennek máshova ha ezt az utat választjuk, ez a bevétel több mint fele.

Valakinek van ötlete? Sajnos gondolkodni sem tudok a saját dolgunkon, mert sorra jönnek az ügyfelek és nekik kell SOS megoldást találni.

2022. júl. 25. 10:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát könyvelőként erről ide írni nem vet túl jó fényt szerintem.

De amúgy egyszerű a képlet. Vagy bevállalod az ügyfélvesztést és csökkented a cégméretet, vagy kft-t csinálsz.

Én már jóideje úgy könyvelek, hogy katás ev mellett kivás kft. És okosba osztom a kettő között az ügyfeleket.

Innentől meg átalányadós ev lesz és marad a kivás kft.

2022. júl. 25. 11:15
 2/13 anonim ***** válasza:
84%
nemcsak az a 4 hanem az összes ügyfeled jobban járna ha elmenne tőletek. kritikán aluli hogy egy könyvelő gyakorin kérjen adótanácsot ráadásul a saját cégével kapcsolatban. remélhetőleg sosem keresztezik egymást az útjaink.
2022. júl. 25. 11:17
 3/13 anonim ***** válasza:
82%
Ez eszetekbe se jutott, hogy keressetek más ügyfelet? Van egy 450e-es piac amiből lehet meríteni.
2022. júl. 25. 11:46
 4/13 anonim ***** válasza:
76%
Az mar egy színt amikor a konyvelo iroda ker gyakorin tanacsot :))) el tudom kepzelni milyen szintu konyveles megy nalatok
2022. júl. 25. 12:19
 5/13 A kérdező kommentje:
Tippet kertem, nem tanacsot. Nem vagyok adotanacsado egyebkent. Otletre volt szuksegem, kiskapura. Hatha valaki rajott valamire. A nyilvanvalo lehetosegeket ismerem. De csak nem irom ki a kerdest ugy … A rosszindulat az megy. Remelem nem keresztezzuk egymas utjait veletek rosszindulatu, eloiteletes emberekkel!
2022. júl. 25. 13:29
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
Magyarázhatod a bizonyítványt, állítólagos könyvelőként ilyen kérdést kiírni akkor is erősen gázos. Gondolom te is a hokedlis fajta vagy.
2022. júl. 25. 13:33
 7/13 Sandol ***** válasza:
50%

Szia!

A kérdést nem igazán értem. Ha most katás Bt. vagy, és az ügyfelek nem szeretnének EV-vel kapcsolatban állni, akkor 2 választásod van. Vagy keresel új ügyfeleket vagy kilépsz a katából. Tehát kb. amit az 1es írt, annyi módosítással, hogy nem kell kft. a kivához, hoszen Bt is lehet kivás. De sokmindentől függ, hogy milyen adózási mód lenne nektek a jó, ehhez elég kevés paramétert tudunk.

Amúgy pedig ha könyvelőként kérsz a gyakorin tanácsot, akkor ne számíts sok jóra. Facebookon is van egy csomó könyvelői csoport, miért nem ott kérsz tanácsot? Valamint nem tudsz a sajátoddal foglalkozni, mert az ügyfeleknek kell SOS? Akkor milyen tanácsokat adsz az ügyfeleknek? Ha valóban, korrektül utánajártál (bízom benne, hogy csak így adsz az ügyfeleidnek tanácsot), akkor már magadnak is rá kellett jönnöd a megoldásra.

6os pedig. Ezt a "hokedlis könyvelő" kifejezést írtsuk már ki!!! Egy 60 éves, 40 év gyakorlattal rendelkező idős nő/férfi az otthonában egy laptoppal könyvelve elvihet bármekkora céget,míg egy több fős iroda is csinálhat baromságokat, nem egy ilyet láttam. Nem, nem vagyok "hokedlis", egy 7 fős könyvelőirodában dolgozom, csak ettől a "hokedlis" kifejezéstől már a hátamon feláll a szőr.

2022. júl. 26. 00:04
 8/13 anonim ***** válasza:
90%

Figyu, aki “könyvelőként” a saját cégének adózására a gyakorin kér tippeket, arra még a hokedlis is enyhe kifejezés. Nem attól lesz valaki jó vagy rossz könyvelő, hogy hol és hány kollégàval dolgozik ez tény, de ezt a jelzőt nem is szó szerint kell érteni. Ahogy te is írtad, hogyhogy nincs a saját cégére megoldás, ha az ügyfeleivel tanácskozik?

Az egyes válaszban azért volt kft amúgy, mert a kata volt az egyetlen értelmes érv a bt mellett. Így, hogy nincs kata, nem lenne túl okos bt-ként továbbmenni. De persze opció a kivás bt, bár én nem vállalnám be.

2022. júl. 26. 00:14
 9/13 Sandol ***** válasza:
55%

Igen, tudom, hogy a "hokedlis" nem szó szerint kell érteni, de sok könyvelőnek, akik otthon csinálják egyedül elég sértő. Legyen akkor kókler, álkönyvelő, vagy ahogy egy facebook csoportba lezik KLT (könyvelőnek látszó tárgy)

A Bt. csak azért opció, mert így nem kell átalakulással bajlódni, nem kell törzstőkét emelni.

2022. júl. 26. 06:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Én is sokáig csináltam otthon egyedül, de attól még nem voltam hokedlis. A klt meg asszem talán Széphalmi Miklóstól jön, de lehet tévedek :)
2022. júl. 26. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!