Átalányadónál létező fogalom a vállalkozói kivét, vagy ott a teljes bevételemmel gazdálkodhatok az adók megfizetése után?
Leendő ex-KATÁS EV vagyok. Kaptam egy kalkulációt a könyvelőmtől amiben a bevételem töredékére számolt "vállalkozói kivét" címen járulékokat havonta. Én viszont azt gondolnám az eddigi ismereteim alapjá, hogy a teljes bevételemmel rendelkezdnék, ahogy KATA-s EV-ként is történt.
Ezt rosszul gondolom?
Ideje lenne új könyvelőt keresnem...Anno nekem kellett azt is kinyomozni, hogy EU-n kívüli magánszemély esetén nincs Áfa fizetési kötelezettségem, csak EU-s magánszemély esetén. Már ott váltanom kellett volna.
Most próbál rábeszélni a bevétel-költség adózásra, meg hogy jelentsem be magam fix összegre és majd év végén kiveszem a maradékot és akkor leadózom, mert szerinte úgy kedvezőbb az adózás.
Az én könyvelőm se tud mindent, az nem probléma. Ő az első találkozásnál meg is mondta, hogy lesz olyan, amire nem fog tudni azonnal válaszolni, mert neki is utána kell járni.
A probléma ott van, hogy a tied nem jár utána.
Ha nem bízol venne, akkor hagyd itt. Vagy akár első körben keress fel egy adótanácsadót és beszéld át vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!