Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Miért nem ad nyugtát, számlát...

Girlll3 kérdése:

Miért nem ad nyugtát, számlát a pedikűrös?

Figyelt kérdés
Kértem egy számlát vagy nyugtát. Erre pecsét nélkül rábaszta az összeget és aláírta.... 6 héttel ezelőtt ott voltam és 7500 ft volt egy pedikűr. Most már 7900....és nem pecsételt, szóval nem is érvényes. A számlát nem azért kértem, mert hogy afózzon, na de bakker.... Ha esetleg vmi van a lábammal, akkor majd mi a fenével igazolom, hogy ki művelte azt..Csak mert kozmetikussal is jártam már pórul? Akik járnak pedikűröshöz és kozmetikushoz, ti kaptok számlát?

2022. júl. 21. 19:49
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
A pecsét sem a számlának, sem a nyugtának nem kötelező formai eleme, általában azért használják, hogy ne kelljen kézzel kiírni a kibocsátó adatait. Ha azok, az összeg, a dátum és az egyedi sorszám szerepelnek a nyugtán/számlán, akkor az érvényes. A közértben kapott nyugtán sincs pecsét, gondolom amiatt nem szoktál hőbörögni.
2022. júl. 21. 20:10
 2/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem. De tényleg sokan nem adnak.

De nem kötelező utána ahhoz menned, keress olyat, aki tud számlát adni és közöld előre, hogy úgy kéred.

Nyilván azért nem ad, mert nem akarja, hogy másé legyen az a pénz egy része, amiért ő megdolgozott. Én nem sajnálom tőle és inkább az ő zsebében maradjon, mint a csaló politikusok zsebében, hiszen a nép látszólag úgysem kap az adóból vissza semmit - kivéve persze a nagycsaládos, a nyugdíjas, a migráncs, meg a kisebbségi.

2022. júl. 21. 20:19
 3/9 A kérdező kommentje:
2-es! S ha gombás lesz a lábkörmöm vagy bármi? Adjon számlát! Valamivel nekem is védenem kell magam. Meg ez olyan alap is lenne. Én is leadózom a fizetésem nagyrészét! Nem vagyok kisebbségi és migráns sem. Még családos sem. Ja és a fizetésem sem emelkedik havonta. Merthogy itt nem ennyit fizettem 6 hete... Amúgy! S igen, nem fogok menni ide. Felesleges.
2022. júl. 21. 20:29
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

3: strandon is gombás lehet.

Meg azt nem értem, hogy ha legelőször nem adott, akkor miért mentél hozzá újra?!

Meg azt sem értem, hogy a számla hogy véd a gombásodástól.

Meg azt sem, hogy miért lesz jobb, ha a másiknak rosszabb.

Meg hogy most tulajdonképpen miért írtad ki a kérdést, ha felesleges....

2022. júl. 21. 20:32
 5/9 anonim ***** válasza:
53%
Én azon csodálkozom, hogy csak 400 Ft-ot emelt.
2022. júl. 21. 20:34
 6/9 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom, de nem lehet könnyű pedikűrösnek lenni...
2022. júl. 21. 20:37
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
mert adócsaló
2022. júl. 21. 22:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Amiről nem ad nyugtát, az zsebbe megy. Tényleg ennyire bonyolult?
2022. júl. 22. 09:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem ad nyugtát, számlát a pedikűrös?

Kértem egy számlát vagy nyugtát. Erre pecsét nélkül rábaszta az összeget és aláírta."

Akkor mégiscsak adott. Így a kérdés okafogyott.

Pecsét nem kötelező egyik szolgáltatónak, munkáltatónak sem. Bevett szokás, hogy pecséttel váltják ki az írnivalót. Ha valahova (például banknál) a cég úgy van bejelentve, hogy pecséttel együtt érvényes a cégaláírás, akkor oda nyilván kevés az aláírás, a bank kérni fogja a pecsétet is (azt amelyiket bejelentették), egyébként nem teljesít.

2022. júl. 22. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!