Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

[link]

Én őszintén félek hogy mi lesz...

2022. júl. 20. 15:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Most komolyan kéne siránkozni, hogy aki amcsi részvényekkel bizniszel, azzal mi lesz?
2022. júl. 20. 15:25
 2/11 anonim ***** válasza:
93%

#1 - Ez a magyar hozzáállás.

Akinek van rongyos 5-10 millió forintja és olyan sznob, hogy amerikai részvényeket vesz/vett az rohadjon meg. Az ő baja, minek ment oda?

A jó hír, hogy van addig még másfél év. Ráérsz jövőre aggódni kérdező.

2022. júl. 20. 15:28
 3/11 A kérdező kommentje:

2esnek köszi. Szeretek azért valamennyire előre látni.

1es... gondolkozok hogy válaszoljak-e egyáltalán vagy ne... inkább utóbbival jársz jól.

2022. júl. 20. 15:34
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

3: szerinted ez tömeges probléma Mo-on???

Ennél jóval nagyobb bajok vannak/lesznek...

2022. júl. 20. 15:36
 5/11 A kérdező kommentje:

Ki mondta hogy tömeges? Nem is érdekel hogy hány embert érint rajtam kívül, de gyanítom ilyen hozzáállással téged nem. Akkor minek írsz??

Meg azt is gyanítom, hogy jóval több embert érint, mint gondolod.

TBSZ számlája rengeteg embernek van, akik különböző alapokban tartják, jó esetben fialtatják a tartalékaikat/megtakarításaikat vagy azok egy részét.

Ez őket érinti. Ha téged nem, akkor még egyszer kérdezem: mi a túróért szólsz be?

Megnéztem... jó kategóriába is írtam... nem a "tömegproblémák a világban" fejezethez.

2022. júl. 20. 15:42
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a röhely, hanem, hogy mindez azért történt, mert Vitya nem volt hajlandó 15%-os társasági adót kivetni a mostani 9% helyett, ami ugye plusz bevételt jelentett volna az országnak és a nagycégeknek kicsivel nagyobb adóterhet. De neeem, ők inkább a kisvállalkozókat teszik tönkre, plusz még a nyakukba húzzák ezt az adóegyezmény felmondást is.
2022. júl. 20. 16:07
 7/11 anonim ***** válasza:

"a nagycégeknek kicsivel nagyobb adóterhet. "

Meg a kicsiknek nem kell taot fizetni? Istenem, az kéne még hogy felvigyék 15%-a, garantált lenne az államcsőd.

2022. júl. 20. 16:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, akkor a kis- és nagy cégeknek egyaránt több adót kellett volna fizetni. Így most a multik röhögnek a markukban, a KATA-s kisvállalkozók meg szívnak.

Családbarát ország... az...

2022. júl. 20. 16:27
 9/11 anonim ***** válasza:

A TBSZ a jelenlegi formájában védene a különadóktól, bár a 30%-os levonás az amcsiktól az jelentkezne ott is, ahogy a 15%-os levonás is megtörténik és már a csökkent összeg érkezik az én TBSZ-emre is.

A cikkben említett "Ennek a jogi megítélése állítólag egyáltalán nem egyértelmű." hivatkozás finoman szólva is bulváros.

Ismerem Dávid munkásságát és emiatt nyilván sok tekintetben hiteles, de ez jelen formájában nem több, mint spekuláció, elfogultsággal vegyítve - hisz nem fog tudni józanul gondolkodni valaki, aki erre tette fel az életét és a jövőjét.

Mondom ezt úgy, hogy én is 20+ milliót tartok TBSZ-en osztalékfizető amerikai részvényekben és folyamatosan ezekbe fektetem a megtakarításaim és így nyilván én is aggódok. Ebben látom a nyugdíjam jövőjét (35 vagyok per pill), leendő ex-KATA-s vállalkozóként én így próbáltam gondoskodni a nyugdíjamról.

Várjuk ki a végét először még tényleg. Ahogy a cikkben a végszóban a szerző is említi.

2022. júl. 26. 14:58
 10/11 anonim ***** válasza:

Lábjegyzet az előző kommentemhez (9):

Én jelenleg is minimálisan, de diverzifikálok más országok részvényeibe is. Amiket én személy szerint nagyon szeretek, azok a kanadai bankok.

Ugyan nem dividend king/champion cégek (tehát nem rendelkeznek 50/25 év folyamatos osztalékemelési múlttal), néha sajnos vágtak belőle, de 100-150 éve folyamatosan fizettek osztalékot és összességében emelkedő trendet mutat az osztalékfizetésük.

Ráadásul most nagyon alul vannak értékelve 4-5% körüli dividend yielddel.

Ajánlott tickerek (nem pénzügyi tanácsadás): BNS, CM, BMO, TD

2022. júl. 26. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!