Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha eladtam egy NFT-t, és...

Ha eladtam egy NFT-t, és kivettem a pénzt, akkor azután nem kell adóznom ugye?

Figyelt kérdés
26 alatt vagyok
2022. júl. 14. 19:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nem. A kereskedő egy parazita. A kereskedő nem alkot, nem teremt értéket, hanem a más által megteremtett holmit olcsón megveszi, és drágán eladja a honfitársának mondjuk a piacon. Semmilyen értéket nem teremtett, de pénzt ígyis keresett. Parazita. Ez a kereskedő. Érdemes megnézni a Der Ewige J c filmet, ezt a jelenséget jobban elmagyarázzák ott.

Szóval én nem vagyok kereskedő, és ne hasonlítsatok ezekhez.

2022. júl. 15. 11:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Oké, ezt pont így írd le a NAV-nak is, biztosan megértik majd.
2022. júl. 15. 12:45
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen hulyeseget regen olvastam kérdező.

Te a kereskedőt mint szemelyt vizionalod, mint egy cipoboltost aki megrendeli az arut a niketol es az adidastol es tovabbadja.

Csak hogy, ahogy azt elottem leirtak, ha te magad gyartasz valamit, legyen az óra, sütemény, vagy akar szellemi termek vagy egy rajz es azt eladod akkor az kereskedelemnek szamit. Aru cserel gazdat pénzért.

Ezt másképp jövedelemnek tekinti a jog. Es majdnem minden jovedelem adokoteles.

2022. júl. 15. 13:40
 14/17 A kérdező kommentje:
Igen, de 25 alatt az szja nincs meghozta a parlament. Szóval ha nem adózok nem kopogtat a nav ugye. Vagy hagyjam inkább kriptóban, menjek külföldre, és váltsam át ott?
2022. júl. 15. 15:04
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Válaszolok röviden: SZJA-t nem kell fizetned, de ez nem is SZJA amit utána fizetsz, hanem az árfolyam után nyereségadó/jövedelemadó.

Ha nincs rajta profitod, akkor viszont nem keletkezett profitod és adófizetési kötelezettséged sincs.

Tudod hogy megy ez...veszteség esetén az a Te veszteséged, profit esetén a MI (az állam és a Te) profitunk. :D

2022. júl. 15. 16:02
 16/17 anonim ***** válasza:

Az NFT a kriptó kereskedelem témába tartozik, szóval 15% SZJA fizetendő a nyereség után.

Persze a költségeid levonása után, ami lehet a laptop, a fényképezőgép, stb.

Igen, igazad van, de direkt nem akarják hogy minden terület megkapja a mentességet.

2022. júl. 15. 17:39
 17/17 anonim ***** válasza:

Milyen jövedelemre érvényesíthető 25 év alatt adómentesség?

Munkabér

Táppénz

Egyéni vállalkozó vállalkozói kivétje vagy átalányban megállapított jövedelme

Mezőgazdasági őstermelői jövedelem

Európai parlamenti képviselői vagy helyi önkormányzati képviselői jövedelme

Választott könyvvizsgálói jövedelme

Kifizetővel kötött megbízási, felhasználási szerződésből származó jövedelem

Rad ez amugy sem vonatkozik.

2022. júl. 15. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!